Україна перемагає Японію у матчі тенісного Кубка Біллі Джин Кінг

Для загальної перемоги нашим достатньо здобути ще одне очко.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна перемагає Японію у матчі тенісно…
Фото: Інстаграм Марти Костюк.

11 листопада у Токіо почалася зустріч жіночої збірної України з тенісу із командою господарок у межах плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг – найбільш престижного призу жіночого тенісу, аналога чоловічого Кубка Девіса, передає Depo.ua.

У стартовій грі матчу нинішня лідерка української збірної Марта Костюк (№70 у актуальному світовому рейтингу WTA) у двох сетах вирвала перемогу у Місакі Дої (№180 WTA) – 7:6 (7:1), 6:4. Матч тривав годину і 51 хвилину.

У другому сьогоднішньому поєдинку Катаріна Завацька (№339 рейтингу WTA) у двох сетах переграла першого номера збірної Японії Моюку Учідзіму (№105 WTA) – 7:6(3), 6:2.

Завтра, у суботу, 12 листопада, Костюк зіграє проти Учідзіми, а Завацька боротиметься з Дої. У парному розряді від України гратимуть Костюк і Людмила Кіченок, від Японії – Сюко Аояма і Єна Сібахара.

Для загальної перемоги у матчі українській команді вистачить ще одного набраного очка.

Зазначимо, Кубок Біллі Джин Кінг, до 2020 року - Кубок Федерації (Fed Cup, до 1995 — Federation Cup, перейменовано на честь відомої американської тенісистки, що виступала у 60-80-ті рр.), — найбільш престижний командний турнір у світовому жіночому тенісі. Аналог чоловічого Кубка Девіса. 2009 року тенісистки України здобули право виступати у вищій групі.

Попередній матч плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг між командами України і Японії відбувся 16–17 квітня 2021 року у Чорноморську. Україна тоді здобула перемогу - 4:0. Два матчі виграла лідерка збірної Еліна Світоліна (зараз перервала виступи через народження доньки), перемогу здобула Марта Костюк. Надія і Людмила Кіченок у парі здобули четверте очко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme