Європейські велосипедисти визнали Крим російським

Міжнародний союз велосипедистів зі штаб-квартирою у Швейцарії визнав Крим російським

22 - 23 травня 2015 року в Ялті відбулася гонка з маунтинбайку в дисципліні даунхіл FreeRate DH, яка отримала офіційний статус від Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). UCI дозволив проведення змагань, незважаючи на протест Федерації велоспороту України (ФВСУ), повідомляє depo.ua з посиланням на Frankfurter Allgemeine та Tribuna.com.

Гонка була включена в офіційний календар в жовтні-2014. Після цього українська федерація відправила скаргу на її проведення, але гонка все одно з'явилася в офіційному списку.

Повідомляється, що для цього Федерація велоспорту Росії (ФВСР) могла підробити документи, вказавши в них місцем проведення не Ялту в Криму, а Ялту в Тульській області.

Незважаючи на це, у травні гонка відбулася в Криму, участь у ній брали навіть українські спортсмени, а перемогу здобув 21-річний киянин Єгор Примачок. На самій гонці був присутній комісар UCI.

Відзначимо, що в 2015 році ФВСУ заявляла, що гонка була перенесена з Ялти і відбулася в селі Пилипець Закарпатської області.

Після того, як президент ФВСУ Олександр Башенко дізнався про те, що гонка в Ялті була офіційною і її результати внесені на сайті UCI, він заявив, що українських спортсменів, які брали в ній участь, на наступний рік чекає дискваліфікація.

За інформацією видання, це не єдиний випадок, коли Міжнародний союз велосипедистів не реагує на ситуацію, що склалася у зв'язку з анексією Криму. Так, федерація велоспорту з весни 2014 роки є членом ФВСР.

Крім того, велосипедист Дмитро Марков з Феодосії виступав у складі юніорської збірної Росії на чемпіонаті Європи з шосе в Естонії.

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme