Тріумф Мессі і його команди: Аргентина – чемпіон світу з футболу 2022 року

У серії 11-метрових південноамериканці здобули свій третій титул чемпіонів світу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Тріумф Мессі і його команди: Аргентина –…
Мессі на футбольній вершині світу. Фото: AP.

У Катарі завершився чемпіонат світу з футболу 2022 року. Чемпіоном світу стала збірна Аргентини. У фінальному матчі команда, яку очолює Ліонель Скалоні і веде до перемог Ліонель Мессі, здолала попередніх чемпіонів світу – збірну Франції. Рахунок - 3:3 (у серії пенальті 4:2), інформує Depo.ua.

Голи у фінальному матчі, що відбувся у місті Лусаїл, забили: Мессі, 23 (пен.), Ді Марія, 36, Мессі, 109 – Мбаппе, 80 (пен.), 81, 118 (пен.)

Основний час поєдинку завершився унічию – 2:2, хоч після першої половини буде небагато сумнівів у спроможності аргентинців виграти титул. На 23-ій хвилині свій шостий гол на чемпіонаті забив Ліонель Мессі. Він влучно пробив пенальті, який польський суддя Шимон Марциняк призначив за фол Усмана Дембеле на Ангелі Ді Марії.

За 12 хвилин аргентинці провели контратаку і Ді Марія з передачі Алексіса Макаллістера забив другий м’яч.

До подиву, увесь перший тайм і більшу частину другого французів та їхніх лідерів не було особливо помітно на полі. Перевернути гру вони зуміли в останні 10 хвилин основного часу. Аргентинець Ніколас Отаменді порушив правила у своєму штрафному на Коло Муані і Кіліан Мбаппе з пенальті забив свій шостий гол на чемпіонаті – 1:2.

І вже за хвилину той же Мбаппе розіграв м’яч із Маркусом Тюрамом, після чого потужно й точно пробив – 2:2. От і додаткові два тайми у здавалося б уже виграному Аргентиною матчі!

У екстратаймах обидві команди не відсиджувалися в очікуванні серії пенальті, а грали гостро і мали немало моментів. Лідер аргентинців Мессі добив м'яча, відбитого французьким голкіпером Уґо Льорісом.

Фото: AP.

Але і це ще було не все. За час, що залишався, Франція встигла ще раз (!) відігратися. Удар Мбаппе потрапив у руку захиснику аргентинців у штрафному. Отже, Мбаппе оформив хеттрик – 3:3.

До речі, 23-річний Мбаппе став другим футболістом, який тричі забив у фіналі чемпіонату світу. До нього на таке спромігся лише Джеф Герст (Англія) 1966 року.

Кіліан Мбаппе – кращий бомбардир ЧС-2022. Фото: AP.

Нарешті, в серії 11-метрових у частини французів таки здали нерви. Свої удари з 11-метрової позначки у європейців не реалізували Кінґслі Коман і Орельєн Тчуамені. У Аргентини ж забили Мессі, Дібала, Паредес і Монтієль.

Справу було зроблено. Аргентина – чемпіон світу з футболу 2022 року.

Це третій такий титул, що його виграли аргентинці у своїй історії. Звання кращих у світі аргентинці повернули собі через 36 років: попереднього разу вони вигравали мундіаль 1986 року в Мексиці, коли команду вів легендарний Марадона. Що ж, тепер не меншою легендою футболу є Мессі.

Кращим гравцем ЧС-2022 визнаний Ліонель Мессі. Цей чемпіонат може стати останнім у його кар'єрі, про що заявляв сам гравець. Для нього це п’ятий чемпіонат. І лише з п’ятої спроби Мессі став чемпіоном світу з футболу. Таким чином, він здобув усі головні футбольні трофеї – вигравав Лігу Чемпіонів, отримував "Золотий м'яч", а зараз став і чемпіоном світу. до Ліонеля Мессі лише 8 футболістів здобували ці три трофеї.

Кращий молодий гравець турніру за версією ФІФА - аргентинський півзахисник Енцо Фернандес, кращий воротар чемпіонату – Еміліано Мартінес зі збірної Аргентини.

Кращим бомбардиром катарського чемпіонату з 8 м’ячами, три з яких – у фіналі, став молода французька зірка Мбаппе. Лише на один гол випередив він Ліонеля Мессі.

Але якщо 35-річний аргентинець поступово йде до завершення кар’єри, то у Мбаппе все ще попереду в його 23 роки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme