7 політиків, які хочуть забрати в Путіна ЧС-2018 (ФОТО)

Американські сенатори та європейські політики разом з українськими лідерами намагаються відібрати у Росії ЧС-2018 через агресію Путіна

7 політиків, які хочуть забрати в Путіна…

Перша спроба американських сенаторів змусити ФІФА відібрати ЧС-2018 у Росії відбулася в березні 2014, але була відхилена. Нещодавно 13 сенаторів США знову закликали ФІФА розглянути це питання, але їм знову відмовили. Соратники американців у Європі та Україні продовжують вимагати від ФІФА бути жорсткішими.

depo.ua пропонує підбірку найзірковіших політичних та спортивних діячів, які закликають ФІФА відібрати мундіаль у Путіна.

Ребека Хармс

Німецький політик від партії "Зелених", депутат Європарламенту Ребека Хармс активно виступала проти проведення ЧС-2018 у Росії в 2014 році через анексію Криму.

"При нинішній політиці Росії і стратегії РФС по відношенню до кримських клубів проведення ЧС-2018 в Росії не представляється можливим", - казала Хармс. Крім того, вона зазначала, що дії Путіна показали, що русифікація Криму для Росії важливіша, ніж дотримання міжнародних норм.

Джон Маккейн


78-річний американський політик-республіканець, сенатор Конгресу США від штату Арізона, колишній військовий ВМС. Один з головних критиків Росії. Також підтримує ідею надання Україні летальної зброї. 

Він відомий своїм гострим слівцем на адресу північного сусіда.

"Росія - автозаправна станція, яка маскується під країну. Це клептократія, корупція. Це нація, економіка якої спирається виключно на поставки нафти і газу", - такої думки сенатор про країну-агресора.

Через критику Росії та Путіна йому заборонили в'їзд на територію країни Пу. Але сенатора це не засмутило і він взявся за футбол. Маккейн є одним з ініціаторів останнього звернення "13 сенаторів" до ФІФА з вимогою відібрати у Росії, як в країни-агресора, ЧС-2018.

"Я думаю, що абсолютно необхідно, щоб у ФІФА переглянули своє рішення. Але мушу одразу зазначити, що одностороннє бойкотування ЧС-2018 з боку США не призведе до чогось хорошого. Я чудово пам'ятаю, як після введення військ СРСР до Афганістану, США бойкотували Олімпіаду-1980. Це було непопулярне рішення, - сказав політик. - Але якщо міжнародне співтовариство підтримає нашу ініціативу, то я буду дуже радий".

Президент ФІФА Йозеф Блаттер відкинув дану пропозицію.

Марк Кірк 


Американський політик-республіканець. Сенатор Конгресу США від штату Іллінойс, капітан другого рангу резерву ВМС США. 

7 березня 2014 року Марк Кірк разом з іншим "республіканцем" Деном Коутсом направили президенту ФІФА Блаттеру послання, в якому вони вимагали розглянути на позачерговому засіданні організації питання про призупинення членства Росії у ФІФА через ситуацію навколо України. Крім того, сенатори наполягали на позбавленні Росії права на проведення ЧС 2018 року і виключення російської збірної з числа учасників ЧС-2014 в Бразилії. 

Також Кірк підписав останнє звернення "13 сенаторів"

Міхаель Фукс


Заступник голови фракції Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) у Бундестазі Міхаель Фукс вимагав відібрати у Росії мундіаль влітку 2014 року після того, як терористи збили малазійський Боїнг-777.

"ФІФА слід обдумати, чи варто проводити чемпіонат світу з футболу в Росії, якщо ця країна навіть не здатна гарантувати безпеку повітряних маршрутів", - зазначав політик.

Фукс стверджував, що спортивний турнір можна "без проблем" провести в Німеччині та Франції.

Трейсі Крауч


Член консервативної партії британського парламенту, а також парламентського комітету по культурі, ЗМІ та спорту Трейсі Крауч закликала перенести ЧС-2018 з Росії після того, як у ЗМІ з'явилася інформація щодо корупції при виборі господарів мундіалів 2018 та 2022 років. 

Джеффі Уебб


Віце-президент ФІФА і одночасно глава групи по боротьбі з расизмом Джеффрі Уебб нещодавно заявив, що ЧС-2018 у Росії не можна проводити через високий рівень прояву расизму. 

"Міністр спорту Росії Віталій Мутко, який також входить у виконавчий комітет ФІФА, визнає це. Не можна проводити чемпіонат світу при нинішньому положенні справ у Росії", - заявив Уебб. Він також наголосив, що ФІФА виділить Росії кілька співробітників, які будуть допомагати оргкомітету ЧС-2018 в освоєнні програм з протидії расизму. Співпраця почнеться вже в цьому році.

Расизм на трибунах у Росії є стабільним явищем. Свого часу банан кидали навіть у зіркового Роберто Карлоса. Але це явище навряд чи вдасться побороти до початку ЧС-2018. 

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Німеччини також закликав міжнародне співтовариство бойкотувати російський мундіаль. Глава нашої держави не є палким фанатом футболу. Можна сказати, що він ніколи особливо ним не цікавився. Але футбольні заяви Порошенка наразі є політичними, оскільки питання ЧС-2018 - це вже більше, ніж сопрт.

"Завжди говорилось, що футбол не має нічого спільного з політикою і треба розмежувати дві речі. Але як це можливо? Наш найуспішніший клуб "Шахтар" грає протягом декількох місяців у Львові, тому що російські солдати зайняли Донецьк. Я думаю, що має бути бойкот цьому чемпіонату світу. Поки російські війська в Україні, я вважаю Кубок світу в цій країні немислимим", - сказав Порошенко.

 

 


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme