ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас

Представники ультрас-руху "Дніпра" склали для depo.ua власну підбірку книжок, які варто прочитати українцям

ТОП-5 книжок для Укропів від українських…

1. Дугі Брімсон "Скажена армія"

ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас - фото 1

Книга-дослідження британського письменника, присвячена руху футбольних хуліганів. У ній йдеться про те, що хулігани є проблемою світового футболу, а також розповідається про продумані хуліганські акції на трибунах стадіонів. 

2. Василь Шкляр "Маруся"

ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас - фото 2

Український бестселер Василя Шкляра має прочитати кожен патріот нашої країни. У ньому розповідається про отамана Марусю Соколовську - реальну постать. Шкляр писав цей роман протягом 5 років (2009 - 2014) на основі архівів і щоденників очевидців тих подій. У романі читач поринає у далекий 1919 рік, коли армії УНР Симона Петлюри об'єдналася з Галицьким військом у боротьбі з більшовиками.

3. Юрій Сорока "Хотин"

ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас - фото 3

Письменник Юрій Сорока відносить нас у далекий 1621 рік, коли троє друзів - Андрій Кульбаба, Микита Непийпиво та Максим Горбоніс - під проводом Петра Сагайдачного здобувають славу собі й Україні. Козаки, пригоди, кохання та історія переплітаються під Хотином, де відбуваються події цього роману. 

4. Джордж Оруелл "1984"

ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас - фото 4

Роман-антиутопія Оруелла показує нам тоталітарну країну, де член партії намагається боротися з владою, зберігаючи власну свідомість. Ми бачимо спробу кохати, розуміємо ціну свободу. Але злочин думки приховати неможливо, тому система перемагає людину. 

5. Кен Кізі "Над зозулиним гніздом"

ТОП-5 книжок для Укропів від українських ультрас - фото 5

У цій книзі ми знайдемо зображення кордонів між розсудливістю і божевіллям. Психіатрична лікарня, де все працює ідеально, перетворює людей в добропорядних громадян. Рудий ірландець, який просто "косить" тут від в'язниці, очолює повстання маленької людини проти цієї системи. Біда тільки в тому, що "тут неможливо здобути остаточну перемогу".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme