Топ-11 стадіонів-привидів радянщини в Україні (ФОТО)

Більшість українських стадіонів дочекалися покращення у часи незалежності, але існують в країні арени, де команди досі грають у футбол під пильним оком привида радянщини

Топ-11 стадіонів-привидів радянщини в Ук…

Depo.ua зробив підбірку таких арен, де дух комунізму відчувається у старості.

Стадіон ім. Гагаріна (Чернігів)

Домашня арена клубу "Десна", який виступає у Першій лізі України. Команда ніколи не могла похизуватися великим бюджетом. Вічно "бідні" хлопці з Чернігова змушені грати на старому стадіоні. Одна трибуна має пластикові стільці, а от інша й досі з дерев'яними радянськими лавками.

Стадіон "Полісся" (Центральний міський, Житомир)

Раніше на старенькому міському стадіоні (побудований 1951 року) грала команда "Полісся". Зараз в міста немає професійного клубу. Не доходять руки і до стадіону, який є ганьбою обласного центру. Радянщина тут у всьому. Арена розвалена, з дерев'яними лавками. Востаннє капітальний ремонт тут робили у 1980 році перед Олімпіадою в СРСР

"Локомотив" (Центральний міський, Вінниця)

Вінницька "Нива" у 90-х гриміла на всю Україну. Фінал Кубку 1996, Кубок Кубків сезону 1996/1997.... Наразі в місті професійного клубу немає. Старенький "Локомотив", який побудували у 1949 році, також пережив капітальний ремонт перед ОІ-1980. У 2000-их кілька секторів зробили пластиковими, але арена наразі перебуває у плачевному стані. Звичайно, у місті є непогана база "Хімік" із сучасним стадіончиком, але на "Локомотиві" - радянщина. 

"Старт" (Київ)


Легендарний стадіон "Старт" у Києві - арена в центрі столиці, де за легендою у часи Другої світової грали "Матч смерті". За цю землю було дуже багато розбірок. Казали, що у часи Януковича стадіон хотів забудувати син Азарова. Наразі арена - улюблене місце багатьох киян. Але виглядає вона дуже плачевно. Дерев'яні прогнилі лави, відсутність газону на полі...

"Магніт" (Канів, Черкаська область)

Старенький "Магніт" - типова радянщина української глибинки. Тут у Вищій обласній лізі грає одноіменний клуб.

"Нива" (Бережани, Тернопільська область)

На стадіоні, де є пластикові стільці,  досі можна побачити згадку про ОІ-1980. Але олімпійський вогонь, звичайно, вже не запалюють. 

Стадіон ім. Валерія Лобановського (Переяслав-Хмельницький, Київська область)

Арена, що носить ім'я легендарного тренера та знаходиться в місті музеїв дихає радянщиною. Все дерев'яне, занедбане.

Стадіон ім. Кірова (Дніпропетровськ)


Тут у професійний футбол не грають, а цілком могли б, якби щось зробили із "совком".

ЦСКА (Київ)

Арена, де раніше приймав суперників одноіменний клуб. Наразі ЦСКА занедбаний і радянський. Ніякого покращення наразі не передбачається, а можна було б нарешті привести до ладу рідний для багатьох киян стадіон.

СКА (Львів)

Львівський СКА не дуже відрізняється від київського ЦСКА.

"Суха Балка" (Кривий Ріг)

Арена, що здатна вмістити 6 тис. людей, приймає матчі першості міста. Але виглядає дуже занедбано. У часи "совка" вона носила назву 20-партз'їзду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme