Тенісистки з України успішно виступають на Вімблдоні-2023

Чотири з п'яти українок продовжують обігрувати суперниць на престижних змаганнях у Лондоні.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Тенісистки з України успішно виступають…
Еліна Світоліна. Фото: Getty Images.

Тенісистка Еліна Світоліна (№76 світового рейтингу WTA) вийшла у третій раунд Вімблдонського тенісного турніру, який триває у Лондоні, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Сьогодні у матчі другого кола Еліна перемогла Елізе Мертенс (Бельгія, 28 сіяна на турнірі) – 6:1, 1:6, 6:1. Зустріч тривала трохи менше півтори години.

У третьому колі (1/16 фіналу змагань) Світоліна гратиме із Софією Кенін (США).

Раніше у матчі першого кола цього турніру Світоліна здобула перемогу над над титулованою Вінус Вільямс із США. Свого часу Еліна Світоліна доходила до півфіналу Вімблдону.

Cьогодні ж до третього кола Вімблдону вийшла й інша українська тенісистка, Леся Цуренко (№60 WTA).

У поєдинку другого раунду Леся за півтори години перемогла 32-у ракетку світу Катержину Синякову з Чехії - 6:4, 6:1.

У третьому раунді Цуренко зустрінеться з переможницею матчу Аліша Паркс (США, 51) - Ана Богдан (Румунія, 57). 

Також сьогодні пройшла у другий раунд Вімблдонського тенісного турніручинна перша ракетка України Ангеліна Калініна (№26 WTA).

У першому колі українка обіграла Джессіку Бузас Манейро (Іспанія, 167) - 6:4, 6:3.

Наступною опоненткою Ангеліни стане переможниця пари Анна Бондар (Угорщина, 110) - Б'янка Ванесса Андреєску (Канада, 50).

Учора, 5 липня, неймовірну перемогу на турнірі у першому колі здобула ще одна українка, Марта Костюк (№36 WTA ). Вона зустрічалася з восьмою ракеткою світу Марією Саккарі з Греції. Гра мала відбутись ще у вівторок, 4 липня, але через зливу її перенесли на середу.

У цій зустрічі Марта відігралася й перемогла після поразки 0:6 у першій партії і стала третьою тенісисткою в історії, яка змогла виграти матч основної сітки Вімблдоні після такого програшу першого сету. Рахунок зустрічі – 0:6, 7:5, 6:2 на користь киянки.

Тепер у другому раунді трав'яного турніру українка зіграє проти спортсменки з Іспанії, колишньої другої ракетки світу Паули Бадоси (WTA 35).

Отже, виступи на Вімблдоні-2023 наразі припинила лише українська тенісистка Катерина Байндл ( №85 WTA), яка поступилася в першому колі Лейлі Фернандес із Канади.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme