Стало відоме ім’я ще одного легального гея у футболі

Камінгаут зробив знаний гравець європейської збірної.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Стало відоме ім’я ще одного легального г…
Здавалося, Якуб Янкто щасливий зі своєю родиною. Фото: expres.cz.

27-річний півзахисник збірної Чехії Якуб Янкто першим серед гравців національних футбольних збірних відкрито заявив, що він гей.

Вихованець празької "Славії", учасник чвертьфіналу Євро-2020 у складі збірної своєї країни, Янкто зіграв за національну команду Чехії 45 матчів і забив 4 м'ячі. Зараз він перебуває на контракті в іспанському "Хетафе" і виступає за "Спарту" (Прага).

Футболіст опублікував у Твіттері і Інстаграм відео, в якому робить визнання.

У цьому відео гравець каже: "Привіт, я Якуб Янкто. Як і всі, я маю свої сильні сторони, маю свої слабкості. Маю сім'ю, маю друзів. Також маю роботу, яку виконую якнайкраще протягом багатьох років, серйозно, професійно і з пристрастю. Як і всі інші, я хочу жити вільно, без страхів, без упереджень, без насильства. Але з любов’ю. Я гомосексуал і більше не хочу приховувати цього".

Уже за першу годину відео кількість переглядів відео перевищила 400 тисяч. Підтримку футболісту через соцмережі висловили ФІФА, УЄФА, його клуб, футбольна збірна Чехії, англійська Прем'єр-ліга, мадридський "Реал", "Барселона" та інші спортивні інституції.

Це не перший камінгаут серед футболістів. 2021 року зізнання такого змісту зробив 23-річний Джошуа Кавалло, півзахисник австралійського клубу "Аделаїда Юнайтед". 2022 року відкритим геєм назвав себе 18-річний Джейк Деніелс, що грає за "Блекпул" у другому дивізіоні англійського футболу. Це перший камінгаут в англійському футболі після 32-річної перерви.

Першим же у світі професійним футболістом, який зізнався у своїй гомосексуальності, став нападник англійських "Норвіч Сіті" і "Ноттінгем Форест" та молодіжної збірної Англії Джастін Фашану. Камінгаут гравець із темним кольором шкіри зробив 1990 року, а 1998-го у віці 37 років покінчив життя самогубством через цькування, викликані неправдивими звинуваченнями про зґвалтування 17-річного хлопця.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme