Сьогодні Хорватія і Марокко розіграють "бронзу" чемпіонату світу з футболу-2022

Європейці мають шанс удруге поспіль піднятися на п’єдестал світової першості, марокканці ж можуть стати першою африканською командою у трійці кращих у світі.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сьогодні Хорватія і Марокко розіграють "…
Хорвати і марокканці у першій грі між собою в Катарі так і не з'ясували, хто з них сильніший. Фото: AP.

У суботу, 17 грудня, о 17.00 за київським часом у столиці Катару Досі на стадіоні "Халіфа Інтернешнл" почнеться передостанній матч Кубка світу з футбол у 2022 року. У грі за третє місце зустрінуться команди Марокко і Хорватії. Судитиме гру катарський арбітр Абдулрахман Аль-Джасім.

У разі успіху Хорватія має шанс виграти другу "бронзу" світової першості у своїй історії, а також здобути медалі двох Кубків світу поспіль (ця команда була фіналістом ЧС-2018, де у фіналі хорвати програли французам).

Марокко ж уже стала першою африканською командою, яка пробилася до півфіналу чемпіонату світу. А тепер ця команда може уперше в історії піднятися на п'єдестал пошани світового футбольного чемпіонату. Досі команди з Африки лише тричі доходили до стадії чвертьфіналу ЧС – 1990 це зробив Камерун, 2022-го Сенегал і 2010 року – Гана.

Нагадаємо шлях команд до "втішного фіналу". Хорвати і марокканці уже грали між собою на цьому турнірі. Їхня перша гра у групі на ЧС-2022 завершилася внічию 0:0. Хорватія потрапила до плей-оф з другого місця у групі, де крім них і марокканців виступали команди Канади і Бельгії. У 1/8 фіналу і чвертьфіналі хорвати у серіях післяматчевих пенальті здолали відповідно Японію і Бразилію. У півфіналі Хорватія програла Аргентині.

Натомість марокканці стали однією із сенсацій цього турніру. Здобувши дві перемоги і нічию, команда виграла свою групу. У плей-оф африканська збірна пройшла дуже сильні Іспанію і Португалію. Спіткнулися лише на Франції, пропустивши свої перші голи на чемпіонаті світу-2022 (0:2).

Зазначимо, комп’ютерна програма компанії Five Thirty Eight спрогнозувала переможця сьогоднішньої гри. Суперкомп’ютер вирішив, що більше шансів посісти третє місце на чемпіонаті світу-2022 має Хорватія – 53% проти 47% у марокканців.

В Україні цей матч наживо транслюватимуть Суспільне Спорт і відеосервіс Megogo.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme