Сьогодні – головна гра "Шахтаря" у цьогорічній Лізі чемпіонів: Коли і де дивитися

Оновлений український клуб битиметься з "Лейпцигом" за право навесні продовжити виступи у Лізі чемпіонів.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Сьогодні – головна гра "Шахтаря" у цього…
Фото: ФК Шахтар Донецьк.

2 листопада на умовно домашньому стадіоні імені Юзефа Пілсудського у Варшаві донецький "Шахтар" проведе завершальний поєдинок групового етапу цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. Українська команда прийматиме німецький "Лейпциг".

Ця гра має ключове значення для визначення шляхів обох команд на весняному етапі єврокубкових турнірів. Завдяки сенсаційно успішним виступам у попередніх п’яти турах у групі в ЛЧ молода і перспективна команда під керівництвом Ігоря Йовічевіча за будь-якого сьогоднішнього результату гарантувала собі 3-тє місце і участь у 1/16 фіналу Ліги Європи навесні 2023 року.

Але якщо "Шахтар" переможе німців, він посяде 2-ге місце у групі, до якого "додається" право навесні зіграти у плей-оф Ліги чемпіонів, а саме у 1/8 фіналу цього найбільш престижного в Європі турніру для клубів.

Так, диво у виконанні підопічних фартового хорватського тренера стає реальністю. Команда, яку покинули переважна більшість легіонерів і лідерів, яка пережила вимушене оновлення, яка мандрує країнами і стадіонами, не маючи домашньої постійної бази, досягла найкращого результату для українських клубів не лише в нинішньому розіграші єврокубків, але й і в порівнянні із собою ж, скажімо, зразка минулого сезону – із яскравими зарубіжними виконавцями і перспективним італійським тренером.

Не лише скептики, а й реалісти прогнозували "Шахтарю" упевнене останнє місце у групі Ліги чемпіонів і провали у кожній грі. Але колектив з України вже у першому матчі розгромив на виїзді "РБ Лейпциг" – 4:1, далі двічі зіграв унічию з "Селтіком" і майже на рівних протистояв грізному мадридському "Реалу" у формально домашніх стінах. Та й на виїзді з мадридцями донеччани швидко оговталися від культурного шоку і не зганьбилися.

Унаслідок звитяжного виступу на фініші групового етапу українська команда має 6 очок. У "Лейпцига" їх 9, але ж наші уже перемагали німців на їхній арені. За рівності очок перевагу мають результати в особистих протистояннях. Тому сьогодні гірникам не немає сенсу рахувати різницю м'ячів – досить буде просто перемогти.

Щоправда, аби перемогти, "Шахтарю" доведеться дуже постаратися. Той "Лейпциг", що його "Шахтар" бив у вересні, і команда, яка приїхала до Варшави зараз, – це фактично дві різні команди. Після гри з українцями у німців змінився тренер. Лише два роки тому, в листопаді 2020-го, з іншим німецьким клубом, "Боруссією" з Менхенгладбаха, Марко Розе двічі знищив "Шахтар" у Лізі чемпіонів – 0:4 у Німеччині і 0:6 на НСК "Олімпійський" у Києві.

Цей "фахівець із побиття донеччан" за короткий термін "пробудив" лейпцизьку команду. Тиждень тому, скажімо, німці перемогли вдома мадридський "Реал" – 2:1. Тож українцям сьогодні точно не буде легше, ніж у першому матчі цих суперників. Так вважають і букмекери, які визначили саме умовних гостей фаворитом сьогоднішнього поєдинку. Але результат на полі визначають гравці. То чому б українським молодим футболістам не постаратися, аби ще трохи підвищити свою вартість і продовжити казку для вболівальників країни, що воює...

Початок гри "Шахтар""РБ Лейпциг" 2 листопада о 19.45 за київським часом.

Офіційним транслятором матчів єврокубків цього сезону в Україні є стримінгова платформа "Megogo". Також ігри можна легально переглянути на платформі ТБ-оператора "Volia".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme