Що треба зробити, щоб отримати зарплату від Коломойського

Футболісти "Дніпра" висунули ультиматум олігарху, який заборгував їм гроші. От тільки існує більш дієвий спосіб примусити його платити

Що треба зробити, щоб отримати зарплату…

На вихідних у ЗМІ з'явилася інформація щодо чергового конфлікту "власник-персонал" у "Дніпрі".

Що сталося

Видання tribuna.com повідомило, що гравці написали колективний лист керівництву клубу, в якому пригрозили не поїхати на другий збір, якщо їм не почнуть виплачувати борги по зарплаті. Мовляв, гравців розлютило, що клуб розрахувався повністю з Бойком та Дугласом, щоб ці футболісти не покинули клуб безкоштовно. Як відомо, Бойко нещодавно став гравцем "Бешикташа".

Джерела depo.ua підтверджують написання листа. Втім його підписали далеко не всі футболісти команди - легіонери у своїй більшості в "бунті" участі не беруть. 

Що вимагають гравці

Футболісти хочуть отримати свої гроші.У вересні вже була подібна ситуація.

Навесні "Дніпро" розбив виплати футболістам на дві частини - авансову і зарплатну. Але другу частину гравці жодного разу не отримували. До цього слід додати, що зарплата в клубі виплачується у гривнях за курсом 12 грн за долар, який сьогодні в обмінниках продають по 27. 

Борги потроху почали виплачувати у листопаді, але нові всеодно накопичилися. За даними depo.ua, "Дніпро" не виплачував повністю зарплату за 3 останні місяці.

Чого добивається Коломойський

У керівництві "Дніпра" в кінці минулого року дали зрозуміти гравцям, що вони можуть шукати собі нові клуби - з трансферами їм "Дніпро" не перешкоджатиме. Коломойський вирішив економити на футболі. Платити велику зарплату футболістам, яка у "Дніпрі" в середньому становить $50-70 тис. на місяць, він не буде. Тому хоче спекатися дорогих виконавців. Якщо гравець знайде клуб, як у випадку з Бойком, борги перед ним погасять і продадуть. 

Звичайно, не всі футболісти хочуть кидати "Дніпро" з гарними умовами, що прописані у контракті. Але контрактні зобов'язання, які не виконуються зараз, навряд чи будуть виконуватися у майбутньому. 

Щодо нинішньої ситуації в клубі вирішили грати у мовчанку.

Що потрібно робити

Спілкуватися із власником клубу, якого бачать в кращому разі один раз на кілька років, мовою ультиматумів - це справа даремна. Після першого ультиматуму частину грошей виплатили, але накопичилися нові заборгованості. 

Потрібно робити так, як це вже зробили іспанські помічники екс-тренера клубу Хуанде Рамоса. 

Їм Коломойський теж заборгував - 900 тис. євро.

Спочатку треба звернутися до палати з вирішення спорів ФФУ. Коли вона винесе позитивне рішення на користь гравців, як це було у випадку з іспанцями, то "Дніпро" повинен буде заплатити.

Якщо і після цього Коломойський не заплатить - слід звертатися до спортивного арбітражного суду у Лозанні. До речі, гравець "Дніпра" Федецький свого часу виграв у Лозанні справу проти "Карпат", відсудивши в клубу близько 1 млн гривень боргів. Справа може тягнутися кілька років, але всеодно футболісти її виграють і борги "Дніпро" поверне. Якщо ж ні - санкції, бан у єврокубках, заборона на трансфери та інші веселі речі, у порівнянні з якими відібрані призові за Лігу Європи здаватимуться подарунком.

До речі, не варто забувати, що до 31-го січня "Дніпро" має розрахуватися зі старими боргами, бо інакше УЄФА виключить клуб з єврокубків в одному з наступних сезонів, якщо команда туди проб'ється.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme