"Шахтар" купив капітана "Зорі", а кияни поповнили склад футболістом з Нідерландів

За Єгора Назарину донеччани заплатили пристойну в українських реаліях суму. Трохи менше віддали динамівці за голандського новобранця

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
"Шахтар" купив капітана "Зорі", а кияни…
Єгор Назарина. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

22 вересня опівночі в українському футболі зачинилося трансферне вікно в Україні. В останні хвилини минулої доби стало відомо про кілька підписаних провідними клубами угод із гравцями.

25-річний центральний півзахисник Єгор Назарина перейшов до "Шахтаря" з луганської "Зорі". Угоду розраховано на 5 років. Про це повідомив офіційний сайт ФК "Шахтар" Донецьк, передає Depo.ua.

Фінансові умови угоди не розголошуються, проте, за даними порталу Transfermarkt, за Назарину "Шахтар" заплатив 800 тисяч євро - цілком немала сума як на нинішні реалії української футбольної першості.

Новачок донеччан народився в Прилуках на Чернігівщині. Є вихованцем київського футболу, на юнацькому рівні виступав за столичне "Динамо" U-17, а із 2014 року – за "Дніпро" , у складі якого у травні 2017-го дебютував в Українській прем’єр-лізі. 2018 року підписав контракт із бельгійським "Антверпеном", де грав півтора року і взяв участь у 18 матчах.

У сезоні-2019/20 пішов у оренду до львівських "Карпатах" (16 матчів, 5 голів). Улітку 2020-го перейшов до "Зорі". За цей клуб Назарина відіграв 59 матчів (3 м'ячі, 5 асистів). Цього сезону був капітаном луганської команди в усіх 6 матчах "Зорі" (в УПЛ і Лізі конференцій).

Натомість у зворотньому напрямку передбався 26-річний правий захисник "Шахтаря" Ігор Кирюханцев – він продовжить кар'єру у "Зорі".

Також "Зоря" вчора повідомила про підписання контракту із 31-річним чемпіоном Європи серед юнаків у складі збірної України (2009) Євгеном Шаховим. Деталі угоди не повідомляються.

Останнім клубом Шахова був грецький АЕК. Раніше Євген грав за київський "Арсенал", "Дніпро", італійський "Лечче", грецький ПАОК. У складі "Дніпра" він грав у фіналі Ліги Європи сезону-2014/2015. Із ПАОКом українець тричі перемагав у Кубку Греції і двічі був віце-чемпіоном країни.

У свою чергу, київське "Динамо" офіційно повідомило про підписання півзахисника данського "Віборгу" 22-річного Джастіна Лонвейка. Контракт із нідерландцем розрахований на п'ять років.

Фото: сайт ФК "Динамо" Київ.

Сума трансферу не розголошується, але сайт Transfermarkt оцінює гравця у 700 тисяч євро.

Лонвейк може виступати на позиції центрального півзахисника, а також обох флангах. На його рахунку 9 матчів за збірну Нідерландів U-19.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme