Росіяни не домоглися скасування заборони на їхнє повернення на футбольні поля

Спортивний арбітражний суд відхилив апеляцію і залишив представників країни-агресорки за межами пристойного товариства.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Росіяни не домоглися скасування заборони…
Спортивний арбітражний суд. Фото: УАФ.

Спортивний арбітражний суд (CAS), що працює в Лозанні (Швейцарія), відхилив апеляцію чотирьох футбольних клубів із країни-агресора, московських "Динамо" і ЦСКА, санкт-петербурзького "Зеніту" і клубу "Сочі", щодо відсторонення російських клубів та збірних від міжнародних змагань. Про це йдеться у рішенні CAS, опублікованому на сайті суду, передає Depo.ua.

Рішення про відхилення апеляції стосується збірних росії усіх вікових категорій і клубних команд із цієї країни.

"Справа не стільки у військовому конфлікті, скільки у надзвичайних і безпрецедентних наслідках, а саме у повсюдному засудженні військового конфлікту, реакції спортивної спільноти на конфлікт, введенні санкцій і заборон на в'їзд до росії. Присутність російських осіб на міжнародній арені може викликати протести та перерости у насильство", - ідеться в обґрунтуванні рішення CAS.

Нагадаємо, після початку активної фази російської збройної агресії проти України, навесні 2022 року УЄФА усунув російські команди від участі в єврокубках, а національну збірну Росії позбавили права грати у стикових матчах відбору на чемпіонат світу-2022 у Катарі. Також росіян усунули від ігор у Лізі націй та залишили без відбіркових матчів до Євро-2024, що пройде у Німеччині. Своєю чергою, ФІФА заборонив російській збірній брати участь у відборі до чемпіонату світу 2026 року, який відбудеться в США, Мексиці й Канаді.

Водночас росію не виключили з ФІФА і УЄФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme