Ролан Гаррос-2023: Успіх польки, яка підтримує Україну, зліт Світоліної і провокації білоруски

Головне, чим запам’ятається цьогорічний Відкритий чемпіонат Франції з тенісу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ролан Гаррос-2023: Успіх польки, яка під…
Іга Швьонтек (праворуч) і Кароліна Мухова. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

Цими вихідними завершився черговий розіграш Відкритого чемпіонату Франції з тенісу, або Ролан Гаррос.

У фінальному матчі одиночного розряду серед чоловіків Новак Джокович переміг норвежця Каспера Рууда – 7:6(1). 6:3, 7:5. Це 23-тя перемога серба на турнірах Великого Шолому. За кількістю виграних титулів Джокович обійшов іспанця Рафаеля Надаля і став одноосібним рекордсменом чоловічого тенісу.

Десять разів Джокович вигравав Australian Open, сім разів брав головний приз Вімблдону, по три рази ставав кращим на Ролан Гаррос і US Open. Джокович став першим тенісистом серед чоловіків, який щонайменше тричі виграв усі турніри Grand Slam, пише Sport.ua, інформує Depo.ua.

Після перемоги в Парижі Джокович знову є першою ракеткою світу.

Для українців чоловіча половина Ролан Гаррос була не надто успішною. У першому колі кваліфікації до турніру наш Олексій Крутих переміг австралійця Алекса Болта, але далі програв Факундо Діассу Акості – 5:7, 5:7.

У жіночому одиночному розряді полька Іга Швьонтек підтвердила свій статус першої ракетки світу: у фіналі вона перемогла Кароліну Мухову з Чехії – 6:2, 5:7, 6:4.

Для нас важливо, що у півфіналі Мухова вибила зі змагань білоруску, другу ракетку світу Аріну Сабалєнку, яка запам’яталася в Парижі провокаціями проти українських тенісисток.

У жіночій частині Ролан Гаррос стартували відразу шість українських тенісисток. Деякі з них досягли прийнятного результату, а одна стрибнула вище голови.

Ідеться, звісно, про колишню першу ракетку України і екстретю ракетку світу Еліну Світоліну, яка брала більш ніж річну перерву у виступах через народження доньки.

Зараз вона надолужує згаяне. Перед виступом у Парижі Еліна виграла турнір у Страсбурзі. А на Ролан Гаррос українка зупинилася аж у чвертьфіналі, поступившись там 4:6, 4:6 згаданій Сабалєнці. Запам’яталася провокація любительки бульбофюрера: після матчу білоруска з єхидною посмішкою вийшла до сітки, хоча знала, що Світоліна не тиснутиме їй руку.

https://pic.sport.ua/images/media/orig/b3/51675.jpg

Додамо, що на шляху до чвертьфіналу Світоліна вибила з Відкритого чемпіонату Франції двох росіянок – Блінкову і Касаткіну.

Гарно виступила на Ролан Гаррос ще одна українка, Леся Цуренко: у першому колі вона пройшла чемпіонку Ролан Гаррос-2021 Барбору Крейчикову і лише в 1/8 фіналу програла майбутній переможниці Ізі Швьонтек.

Також на турнірі виступали наші дівчата Ангеліна Калініна, Марта Костюк (у першому колі поступилася Сабалєнці і за гарною традицією не подала тій руку), Даяна Ястремська і Катерина Байндл.

У парному розряді на змаганнях виступили сестри Кіченок і Марта Костюк.

Зміни у світовому рейтингу тенісисток рейтингу WTA.

За підсумками Відкритого чемпіонату Франції Ангеліна Калініна повернулася на 25-ту сходинку у світовому рейтингу (+1 позиція), повідомляє "Великий теніс України".

Марта Костюк "стрибнула" на 35-ту позицію (+4 місця).

Леся Цуренко уперше з 2019 року повернулася до світового топ-50 і посідає 45-ту сходинку (прогрес +21).

Безперечно, найбільший прогрес серед українок показала Еліна Світоліна. Після виходу до чвертьфіналу Ролан Гаррос вона піднялася відразу на 119 позицій і повернулася у світовий топ-100, посівши там 73-тє місце.

Катерина Байндл посідає 83-тє місце у світі.

Покращили позиції Даяна Ястремська - 135-те місце (+9), Дар'я Снігур - 157-ме місце (+7) і Катаріна Завацька - 187-ме місце (+31).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme