П’ятий за рейтингом шахіст з України змінив країну

Киянин на прізвище Шевченко відтепер виступатиме за Румунію.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
П’ятий за рейтингом шахіст з України змі…
Кірілл Шевченко (ліворуч) ще два місяці тому представляв Україну на змаганнях. Фото: фейсбук-сторінка Української шахової федерації.

20-річний Кірілл (саме так він себе іменує) Шевченко, український шахіст, представлятиме на змаганнях Румунію внаслідок зміни спортивної орієнтації. Про це у Твіттер написала румунська федерація шахів, передає Depo.ua.

При цьому румуни назвали Шевченка "один із найбільших молодих талантів світу". Наразі він є 78-им шахістом у світовому рейтингу Міжнародної федерації шахів FIDE з-поміж активних гравців.

До речі, у актуальному світовому рейтингу Шевченко уже зазначений як представник Румунії – він третій за показниками шахіст цієї країни.

Шаховим гросмейстером киянин Кірілл Шевченко став у віці 14 років. Минулого року у складі збірної України він виступав на шаховій Олімпіаді, де посів з командою 29 місце.

На особистому чемпіонаті Європи-2022 Шевченко посів 59 місце, здобувши 4 перемоги, 5 нічиїх і двічі поступившись.

Також молодий шахіст допоміг нашій збірній дійти до чвертьфіналу командного чемпіонату світу в Єрусалимі у листопаді 2022 року. При цьому Шевченко здобув у Ізраїлі особисту "бронзу" за виступи на другій дошці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme