Кадиров дасть кожному чеченцю по ключці

Глава Чеченської республіки вирішив вкрасти у президента Росії головний спортивний піар, розвівши Путіна та "Газпром" на гроші в обмін на власну любов перед виборами до Держдуми

Кадиров дасть кожному чеченцю по ключці…

Лідер Чечні Рамзан Кадиров, окрім футболу, вирішив "покращити" в Республіці хокейне питання. 

Після того, як Путін до Олімпіади-2014 створив у Сочі одноіменний хокейний клуб, який зараз виступає у Континентальній хокейній лізі, Кадиров і собі почав думати, як розвести російського президента, отримавши і собі хокейну команду. 

Варто зазначити, що у Росії хокей - це не просто спорт. З радянських часів залишився певний культ гри з шайбою, яка цілком може посперечатися з футболом у званні спорту номер один в країні. Досягнення російських хокеїстів набагато більші за футбольні. Наприклад, у 2014 році збірна ставала чемпіоном світу. Володимир Путін на цьому робить гарний піар. 

Після перемоги на ЧС президент "тусувався" у роздягальні. Також він любить вийти на лід з чиновниками, відвідує хокейні фестивалі. Коротше кажучи, піариться на всьому, що люблять росіяни.

Раніше головним міжнародним конкурентом на пострадянському просторі у Путіна був Лукашенко. Тепер конкурент з'явиться всередині країни.

Рамзан, хокей "нада"?

"Що стосується виступу в КХЛ, то мету потрібно ставити, а коли вона буде реалізована, залежить від багатьох чинників, - наводить слова Кадирова ТАСС. - Але я не сумніваюся, що в майбутньому у нас буде прекрасна команда! Впевнений, що охочі стати її спонсорами знайдуться і в Росії і за кордоном".

Ось так Кадиров коротко анонсував появу в Грозному професійної хокейної команди. Взагалі у Чечні хокей почав набирати популярність ще з 2012 року. Саме тоді відкрилася перша професійна секція. Раніше цей вид спорту зовсім не любили в Республіці. Наразі в Грозному немає навіть відповідного льодового спорткомплексу, який може приймати матчі КХЛ. Інфраструктуру потрібно зводити з нуля. Але, схоже на те, що Кадиров і тут розведе Путіна на гроші. Така вона, ціна миру та відданості Рамзана.

Многофункціональний спортивний комплекс побудують за гроші "Газпрому". Про його будівництво вже оголосив заступник міністра Чеченської Республіки з фізичної культури і спорту Алхазур Сайдаєв.

"Спорткомплекс буде мати форму трилисника, - розповідає Сайдаев. - В одному крилі - льодовий майданчик рівня КХЛ на шість тисяч місць і відокремлене тренувальне поле. У другому крилі розташується критий футбольний манеж. А в третьому - плавальний басейн і дитячі тренувальні ванни".

Обійдеться таке будівництво у сотні мільйонів доларів, враховуючи бажання відмити гроші. Спорткомплекс буде готовий приблизно до 2016 року - якраз до виборів у Держдуму. 

Хокей Кадирову потрібен так само, як і футбол, лише для розваги та підняття власного рейтингу. Путіну команда у Чечні необхідна задля того, щоб не образити чеченських маріонеток та винагородити за вірність. 

Даруй дітям іграшки, щоб вони тебе любили.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme