"Патріот" Путін започаткував еру перемог російсько-арійського спорту

Президент Росії Володимир Путін ініціював, а потім і підписав закон про легіонерів у спорті, наділивши Міністерство спорту Росії правом обмежувати число іноземних спортсменів у зимових та літніх видах. А відставка тренера збірної Росії з футболу Фабіо Капелло стала черговим успішним піаром для президента всередині країни

"Патріот" Путін започаткував еру перемог…

Прийняття даного закону суперечить здоровому глузду. По-перше, Росія перемогла на домашній Олімпіаді-2014 в Сочі завдяки легіонерам. Вони заробили 5 "золотих" медалей з 13. Також втручання держави у футбол - а цей закон дозволяє Мінспорту втручатися у кількість легіонерів в клубах - суперечить статутам УЄФА та ФІФА

У РФС довго ламали голову над лімітом на легіонерів. Зійшлися на формулі "6 росіян та 5 іноземців" на полі. Цю формулу російські журналісти назвали крахом рідного футболу, оскільки гарантувати місцевим футболістам місце на полі не практикується в жодній країні Європи. А тим часом тривала баталія з головним тренером збірної Росії з футболу Фабіо Капелло підійшла до логічного завершення.

Володимир Путін ще взимку дав команду міністру спорту Мутку, який є відданим слугою великого Ху, розібратися з Капелло. За цей час з подачі Мутка був повністю дискредитований не тільки Капелло, який так і не зміг похизуватися результатами збірної (ганьба на ЧС-2014 та у відборі ЧЄ-2016 - лише 3 місце після 6 матчів), але і вже екс-голова РФС Толстих, якого відправили у відставку. 

З Капелло, який вимагав за дострокове розірвання контракту понад $20 млн, змогли зійтися на $15 млн. і він пішов. 

А збірну Росії тепер готуються віддати справжнім росіянам. Головні кандидати на посаду тренера для національної збірної - Леонід Слуцький, татарин Курбан Бердиєв, Юрій Сьомін та Олександр Бородюк. 

Боротьбою з іноземцями у спорті Володимир Путін заграє з націоналістами, яких дуже багато у рядах футбольних та спортивних фанатів у Росії. Спільноти радикально налаштованих фанів вітали закон про боротьбу з іноземцями у спорті. ЗМІ Путіна вдало спроектували дану ініціативу так, щоб націоналісти сприйняли її, як боротьбу з іноземцями на всіх рівнях у країні. "Путін дбає про націю", - цей коментар набрав багато лайків у спільноті Fans Edge. 

Путін заздалегідь починає готуватися до виборів, а також відволікає націоналістів від внутрішніх проблем у країні, граючи на почуттях "єдиної нації". Досить вмілий хід, який підтверджує недалекоглядність більшості росіян.

А що буде зі спортом без легіонерів? Олімпійські види втратять лідерів, а футбол, який і без того не дуже цікавить росіян, втратить, як мінімум, глядачів на трибунах. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme