Президенту Федерації спортивної боротьби Росії не дають візу у США

Президенту Федерації спортивної боротьби Росії (ФСБР) і віце-президенту Об'єднаного світу боротьби (UWW) Михайлу Маміашвілі відмовлено у візі на в'їзд до США

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "Газета.ru".

"Візова підтримка учасників та офіційних осіб - це одне з базових умов для організаторів чемпіонату світу з будь-якого виду спорту. Незважаючи на всі зусилля президента Об'єднаного світу боротьби (UWW) Ненада Лаловіча, олімпійських комітетів Росії і США, видатному борцеві і одному з найавторитетніших спортивних керівників Михайлу Маміашвілі було відмовлено у в'їзній візі в США. Чемпіонат світу в Лас-Вегасі стане основним ліцензійним турніром на Олімпіаду-2016, що робить його подією виняткової важливості. У цьому зв'язку відсутність Михайла Маміашвілі в Лас-Вегасі стане серйозним випробуванням для збірної Росії.

При цьому я переконаний, що дане рішення йде не зі світу боротьби. Разом з американськими борцями ми плечем до плеча провели переможну кампанію по збереженню боротьби в олімпійській програмі і продовжуємо модернізувати наш вид спорту. Я впевнений, що Федерація боротьби США зробила все можливе для вирішення візового питання. Але змушений констатувати: політика в черговий раз виявилася вище спорту і здорового глузду", - цитує першого віце-президента ФСБР, статс-секретаря федерації Георгію Брюсова офіційний сайт організації.

З 7 по 12 вересня в Лас-Вегасі пройде чемпіонат світу з греко-римської, жіночої та вільної боротьби.

Більше спортивних новин читайте у рубриці Спорт.depo.ua.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme