Порошенко дав орден Ярослава Мудрого Баху

Президент України Петро Порошенко нагородив голову Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха орденом князя Ярослава Мудрого

Порошенко дав орден Ярослава Мудрого Бах…

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

Президент на зустрічі із головою МОК наголосив на важливій ролі Міжнародного олімпійського комітету в утвердженні миру, безпеки та стабільності в світі. "Це саме те, чого потребує сьогодні Україна. Особливо враховуючи факт агресії на Сході України та окупації Криму. І роль міжнародного олімпійського руху, діяльність Міжнародного олімпійського комітету є життєво необхідною для нас", – зазначив президент.

Він згадав ім'я відомого українця Олексія Бутовського – одного з провісників міжнародного олімпійського руху та одного з засновників МОК.

Глава держави привітав Національний олімпійський комітет з 25-ю річницею створення та нагадав, що українські олімпійці отримали за усі часи 623 олімпійські медалі, з яких 122 – за часів незалежної України.

"Спорт є одним з пріоритетів для української влади. Ми пишаємося нашими олімпійцями", – сказав президент. За його словами, українські олімпійці отримали 103 олімпійські ліцензії та наполегливо готуються до Олімпіади в Ріо-де-Женейро, яка відбудеться наступного року.

Глава держави висловив підтримку МОК у боротьбі з допінгом у спорті.

У свою чергу, Томас Бах подякував за визнання ролі МОК, який вважає своїми пріоритетами встановлення більшого взаєморозуміння між людьми та народами, особливо у ситуації, коли політичні обставини змінюються, а також застосування спорту як засобу діалогу між людьми.

Томас Бах повідомив про надання 40 стипендій українським спортсменам для покращення їх умов тренування та запевнив у намірі його організації і надалі підтримувати українських атлетів. "Ми це робимо, бо хочемо побачити сильну українську команду у Ріо-де-Жанейро", – сказав Голова МОК.

"Ви маєте повну підтримку президента", – наголосив Порошенко.

Томас Бах також відзначив важливість взаємодії між Урядом країни та Національним олімпійським комітетом.

У свою чергу, член виконавчого комітету МОК, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка висловив вдячність МОК за допомогу та звернувся до президента: "Ми відчуваємо, що ви підтримуєте олімпійський рух. У ці складні часи олімпійці готуються представити нашу команду в Ріо-де-Жанейро і зробити все для того, щоб ми бачили наш прапор, чули наш гімн і пишалися досягненнями наших олімпійців".

Глава держави у відповідь висловив думку, що спорт відіграє надважливу роль в об’єднанні країни. "Коли я був на стадіоні, і весь стадіон співав одним голосом гімн України – це було неймовірне відчуття і це об’єднувало країну. Таке може бути тільки в армії або на спортивних змаганнях. Я би хотів це чути лише на спортивних змаганнях", – сказав Порошенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme