Помер зірковий сербський футболіст

Із 2019 року Синіша Михайлович боровся з лейкемією.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Помер зірковий сербський футболіст…
Фото: Вікіпедія.

У віці 53 роки помер легендарний сербський футболіст і тренер Синіша Михайлович. Тривалий час він хворів на рак крові, лікувався, зробив пересадку кісткового мозку. Але недуга виявилася сильнішою.

Уже намагаючись подолати хворобу, Михайлович продовжував працювати головним тренером італійського футбольного клубу "Болонья". Цей пост він змушений був полишити лише у вересні цього року, інформує Depo.ua.

Фото Синіші Михайловича, оприлюднене родиною після того, як наприкінці березня 2022 тренер Болоньї був госпіталізований з рецидивом лейкемії. Фото дружини Михайловича Аріанни Рапаччоні, Інстаграм.

Кар’єру гравця Синіша почав 1986 року. У складі сербської "Црвени Звезди" в сезоні 1990/1991 рр. захисник вигравав Кубок Чемпіонів УЄФА. Грав за національні збірні Югославії і Сербії. Кращі роки кар'єри Михайловича пройшли в Італії, де із 1992 року він виступав за клуби "Рома", "Сампдорія", "Лаціо" і "Інтер".

До історії футболу Михайлович увійшов як один з кращих у світі виконавців штрафних ударів. Центральний захисник і опорний півзахисник, упродовж кар’єри він забив близько сотні голів. 1998 року Сініша встановив рекорд, зробивши хет-трик прямими ударами зі штрафних у ворота "Сампдорії". Він жартував: "Якби не було штрафних, не впевнений, що взагалі грав би у футбол".

Як тренер серб не отримав такого ж визнання, як гравець, хоч пропрацював у клубах 16 років. Очолював "Мілан", "Болонью", "Фіорентину", "Сампдорію", "Торіно" та інші клуби і збірну Сербії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme