Як Суркіс заробив мільйони євро на виході "Динамо" у плей-офф Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" вперше за 16 років вийшло з групового раунду Ліги чемпіонів, а Ігор Суркіс підраховує прибутки

Як Суркіс заробив мільйони євро на виход…

Перемога над "Маккабі" на порожньому через санкції УЄФА "Олімпійському" подарувала українцям свято. Найпопулярніший клуб країни вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів, ставши одним із 16 найсильніших клубів Європи. З ким гратимемо в 1/8 фіналу в лютому місяці 2016-го дізнаємося вже 14-го грудня. Так само зовсім скоро стане відомо вже остаточно чи дозволить УЄФА грати домашню гру плей-офф з глядачами, бо картинка поєдинку з "Маккабі" була зовсім сюрреалістичною.

"Динамо" у плей-офф, а Суркіс заробив мільйони євро - фото 1

Взагалі матч з "Маккабі" був не дуже звичайним. Крик Ярмоленка розірвав тишу арени хвилині на 15-й. Він отримав травму і покинув поле.

Одразу після цього забив Гармаш.

Матч так і завершився - 1:0 на користь киян. У паралельному поєдинку "Челсі" здолав "Порту" - 2:0.

Турнірне становище у групі G

1. Челсі - 13

2. Динамо - 11

3. Порту - 10

4. Маккабі - 0

Поки Україна святкує, президент "Динамо" Ігор Суркіс, крім проблем з фанатами та порожніми трибунами, може дещо порадіти. Команда заробила для нього чимало грошей.

Давайте порахуємо і ми.

Прибутки "Динамо" від Ліги чемпіонів

"Динамо" у плей-офф, а Суркіс заробив мільйони євро - фото 2

 Кожен учасник групового етапу Ліги чемпіонів гарантовано отримує 12 млн євро.

У нинішньому сезоні кожна перемога над суперником в груповому раунді приносить в скарбничку клубу 1,5 млн євро, а нічия - 500 тис. євро.

"Динамо" здобуло 3 перемоги у групі (4,5 млн євро) та 2 нічиї (1 млн євро) = 5,5 млн євро. 

За 6 матчів групового етапу ЛЧ "Динамо" заробило для Суркіса 17,5 млн євро призових.

За вихід у плей-офф Ліги чемпіонів кожна команд-учасниця отримує від УЄФА ще 5,5 млн євро. Тобто гарантовано кияни вже заробили 23 млн євро.

Якщо зможуть вийти у чвертьфінал, то отримають ще 6 млн євро. Як дійдуть до півфіналу - приплюсують собі ще 7 млн євро, а як вийдуть у фінал - ще 10,5 млн. Переможець Ліги чемпіонів отримує додатково 15 млн євро. 

Хто ще у плей-офф Ліги чемпіонів

Крім "Динамо" до 16 кращих команд Європи, які боротимуться за путівку до 1/4 фіналу ЛЧ, потрапили "ПСЖ", "Реал", "Ювентус", "Ман Сіті", "Вольфсбург", "ПСВ", "Атлетико", "Бенфіка", "Барселона", "Рома", "Баварія", "Арсенал", "Зеніт", "Гент" "Челсі".

З ким можемо зіграти

"Динамо" посіло у групі 2 сходинку, тому буде в числі несіяних команд. Відповідно при жеребкуванні нам точно не дістануться інші клуби, що посіли другі сходинки у своїх групах. Гратимемо з переможцями. Також не світить "Динамо" зіграти проти російського "Зеніта" - УЄФА, швидше за все, розведе українську та російську команди.

Серед можливих суперників "Динамо" бачимо наступних грандів: "Реал", "Вольфсбург", "Атлетико", "Ман Сіті", "Барселона", "Баварія". Із "Челсі", оскільки грали в одній групі, будемо розведені. Теж саме стосується і "Зеніта".

Жеребкування відбудеться 14-го грудня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme