Платіні відсторонено від керівництва підготовкою до ЧС-2018

Сьогодні у Цюріху відбулося екстрене засідання виконавчого комітету ФІФА

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на прес-службу ФІФА.

Члени комітету погодили низку заходів, які повинні зміцнити владу органу та підвищити прозорість розслідування, яке зараз веде комітет з етики ФІФА. Ключові рішення виконкому:

1. Вибори президента ФІФА не будуть перенесені. Виборний конгрес ФІФА відбудеться 26 лютого 2016 року, як і планувалося раніше.

2. Комітет з етики буде публікувати більше інформації про розслідування відносно Блаттера та інших чиновників. Відповідна поправка внесена в правила проведення розслідувань.

3. Виконком уточнив правила допуску до виборів президента ФІФА відсторонених від влади кандидатів. Чиновники, щодо яких 26 лютого діятиме заборона на пов'язану з футболом діяльністю, не будуть допущені до виборів. Якщо заборона буде знята до цього терміну, то виборний комітет буде приймати окреме рішення за кожним таким кандидату.

4. Виконком висловив намір розробити "дорожню карту", щоб зміцнити розхитану репутацію ФІФА. "Важливо, що ми приймаємо новий курс перед виборами наступного глави ФІФА", – заявив виконуючий обов'язки президента Ісса Хаят.

5. Анхель Марія Вільяр змінив Мішеля Платіні на посаді голови оргкомітету ФІФА з підготовки до ЧС-2018. Вільяр займає посаду першого віце-президента УЄФА, його начальник Платіні підозрюється в незаконному отриманні 2 мільйонів швейцарських франків від Блаттера.

6. Наступне засідання виконкому відбудеться 2 та 3 грудня в Цюріху.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme