Після семирічної паузи: Мирон Маркевич повертається у футбол

Легендарний тренер вкотре очолив львівські "Карпати".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Після семирічної паузи: Мирон Маркевич п…
Фото: ФК "Карпати" Львів.

Один з найбільш титулованих український футбольних тренерів Мирон Маркевич, 72 роки, повертається до активної роботи у великому спорті – він обійняв посаду головного тренера футбольного клубу "Карпати" зі Львова. Про це повідомив офіційний сайт цього клубу, передає Depo.ua.

Попередній головний тренер команди Андрій Тлумак написав заяву про відставку після того, як "Карпати" не змогли підвищитися в класі і вийти до Української Прем’єр-ліги із Першої ліги за підсумками сезону 2022-2023 років.

Свій перший після відродження сезон у Першій лізі "Карпати" завершили на 5 місці, на три очки відставши від зони перехідних матчів за право зіграти в УПЛ.

Це п’ятий прихід Мирона Маркевича до львівського клубу на посаду головного тренера: раніше він тренував "Карпати" у 1992-1995, 1996-1998, 2001-2002 і 2002-2014 роках

У клубі нагадують, що Маркевич як головний тренер "Карпат" став символом головних перемог команди часів Незалежної України: вивів команду до фіналу Кубку України і виграв бронзові нагороди чемпіонату України 1998 року.

Особливою постать Мирона Маркевича є і для Харкова, де протягом семи сезонів поспіль тренер вигравав медалі чемпіонатів України з тамтешнім "Металістом". Крім того, харків'яни пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА.

За три роки Маркевич перевершив це досягнення з "Дніпром", який вийшов до фіналу Ліги Європи УЄФА.

У тренерській біографії Мирона Маркевича є робота з національною збірною України.

Після завершення роботи в "Дніпрі" (останній сезон 2015/16 рр.) Маркевич не працював головним тренером, у 2016-2021 рр. очолював комітет збірних Української асоціації футболу (УАФ).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme