Петраков може піти зі збірної України

64-річний головний тренер не впевнений у своєму майбутньому в національній футбольній команді

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Петраков може піти зі збірної України…
Олександр Петраков. Фото: УАФ.

Головний тренер збірної України 64-річний Олександр Петраков заявив, що не веде переговорів з Українською асоціацією футболу про продовження контракту.

Таку заяву він зробив сьогодні на пресконференції перед вирішальним матчем збірної України проти Шотландії у Лізі націй.

При цьому Петраков порадив журналістам звертатися з питанням щодо перспективи продовження його контракту до президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка.

" Жодних переговорів немає. Завтра матч, після нього все дізнаєтесь. Це питання до президента УАФ. У нас 24 футболісти в команді, всі здорові. Всі гравці і тренерський штаб хочуть піднятися в дивізіон А Ліги націй", - сказав головний тренер.

Олександр Петраков наголосив, що близько року працює головним тренером збірної України і вже адаптувався на цій посаді.

"Спочатку було дуже важко. Специфіка роботи в національній команді в тому, що тут кожен матч відповідальний. Відповідальність тут зростає в рази. Перед людьми, перед всіма. І рівень цих матчів дуже високий – один матч вартує десяти у внутрішньому чемпіонаті. Після матчів збірної я вдома відчуваю дуже сильну втому. Але я швидко відходжу, буквально три-чотири дні. Матчі збірних – дуже серйозний рівень. Це не тисне, але відповідальність дуже велика", - зазначив він.

Олександр Петраков був призначений виконувачем обов’язків головного тренера футбольної збірної України у серпні 2021 року. У повнопправному статусі головного тренера його затвердили в листопаді того ж року. Під керівництвом Петракова збірна України вийшла з групи у відборі до чемпіонату світу-2022, що пройде у Катарі, але не подолала раунд плей-офф, у червні 2022 року перемігши Шотландію (3:1), але програвши Уельсу (0:1).

27 вересня збірна України зіграє останній матч групи В1 Ліги націй із Шотландією у польському Кракові. Наразі команда має 10 очок і йде у групі другою. В разі перемоги над шотландцами команда вийде до дивізіону A. За будь-якого іншого результату вище піднімаються шотландці, які лідирують з 12 очками.

Початок гри Україна – Шотландія (вівторок, 27 вересня, Краків) – о 21:45 за київським часом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme