Перший тур чемпіонату України з футболу: результати, головні новини

28 липня стартувала Українська Прем'єр-ліга.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Перший тур чемпіонату України з футболу:…
Фото: ФК "Динамо" Київ.

Перший тур Української Прем'єр-ліги (УПЛ) тривав три дні, з 28 до 30 липня. Відбулося сім матчів: гра полтавської "Ворскла" і СК "Дніпро-1" перенесена через участь команд у європейських кубках, пише Depo.ua.

Нагадаємо, новий сезон УПЛ відбувається за участю 16 команд. Із них три є дебютантами вищої української ліги: київська "Оболонь", житомирське "Полісся" і черкаський ЛНЗ. Водночас у першому турі відбувся ще й дебют міст Житомира і Черкас у вищій лізі чемпіонату України з футболу.

1 тур УПЛ приніс такі результати:

- "Оболонь" (Київ) - "Колос" (Ковалівка) 0:0

- "Верес" (Рівне) - "Полісся" (Житомир") 0:2

- "Рух" (Львів) - "Зоря" (Луганськ) 2:1 (третя команда минулого чемпіонату зазнає закономірної поразки)

- "Металіст 1925" (Харків) - "Шахтар" (Донецьк) 1:2 (спокійна перемога чинного чемпіона на класі. Захисник донеччан і збірної України Валерій Бондар у падінні зламав ключицю і пропустить принаймні два місяці).

- ЛНЗ (Черкаси) - "Чорноморець" (Одеса) 0:2

- "Динамо" (Київ) - "Минай" 4:1 (динамівці несподівано пропустили першими, але відігралися і крупно перемогли. Повернення в український чемпіонат Андрія Ярмоленка, який був "граючим тренером" на полі. Повернення після відновлення від травми Миколи Шапаренка).

- "Олександрія" - "Кривбас" (Кривий Ріг) 1:0.

Автором першого голу в чемпіонаті України 2023/24 років став нападник "Полісся" Бені Макуана. 20-річний конголезець забив на 2-ій хвилині у другому за ліком матчі першості.

У першому турі відбулися дебюти нових тренерів команд: Патрик ван Леувен у першому своєму офіційному матчі на чолі донецького "Шахтарі" (гра відбулася у Києві на стадіоні "Лівий берег") переміг "Металіст 1925", а Ненад Лалатович як головний тренер луганської "Зорі" програв "Руху" – 1:2. З поразки житомирцям почав сезон і новий головний тренер "Вереса" Сергій Лавриненко.

У турі було доволі багато вилучень – шість: по два у матчах "Верес" - "Полісся" і "Динамо" - "Минай", по одному футболісту вилучили з поля у складі "Зорі" (проти "Руху") і "Кривбасу" (проти "Олександрії"). У матчі криворіжців і олександрійців навіть спалахнула масова бійка двох команд.

Кращим гравцем 1-го туру Української Прем'єр-ліги визнаний нападник київського "Динамо" Владислав Ванат: забив два м’ячі у ворота "Минаю".

Кращим тренером туру теж став представник київського клубу – головний тренер Мірча Луческу. Його підопічні, пропустивши першими, здобули вольову розгромну перемогу.

Другий тур УПЛ цієї середи, 2 серпня, відкриють своїм матчем "Верес" і "Шахтар". Решта поєдинків туру будуть зіграні 5-6 серпня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme