Павелко каже, що антикорупційний закон у спорті дасть можливість карати навіть президентів

Президент ФФУ Андрій Павелко розповів про прийнятий Закон по боротьбі з корупцією в спорті

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Tribuna.com та програму "Великий футбол".

Головні тези Павелка про прийнятий Закон

Найголовніше, що в нашій країні ми не приховуємо, що ця хвороба у нас є. Ми всі розуміли, що можемо якимись спортивними принципами обмежувати: забирати очки, забороняти займатися футболом ... Раніше не було, що за подібного роду речі можна потрапити до в'язниці.

Азіатський букмекерський ринок, який має оборот 80 мільярдів доларів на тиждень, прощупав Україну для захоплення своїх агентів. Ми бачимо сигнали і від УЄФА, і від наших друзів, які борються з такого роду проблемами.

На даний момент для людини з Азії Україна знаходиться в зоні безвідповідальності, немає ніякого страху працювати з агентами, з посередниками, які виходять на молодих гравців для того, щоб отримати потрібний результат матчу.

Даний закон дає можливість покарати всіх, хто бере участь у такого роду діяльності. Це стосується і президентів клубів, головних тренерів, агентів, посередників ...

Такий закон в Італії дав можливість за один тиждень заарештувати близько 60 людей, помічених у неправомірних діях. Саме такі гучні справи раз і назавжди дадуть по руках усім, хто буде збиратися це робити в Україні. Раніше молоді гравці, які розуміли, що серйозних санкцій за такі дії не буде, вже будуть розуміти, що можна отримати строк до трьох років.

Ми цей закон відпрацьовували разом з УЄФА. Такого закону в нашому футболі ніколи не було. Хочу подякувати всім, хто проголосував. За одне голосування ухвалили одноголосне рішення.

Я хочу, щоб у нашій країні саме прийняття закону вже відбило бажання цим займатися. Ми розуміємо, що це не повинні бути дрібні штрафи, таким справам будемо надавати гучний резонанс. Будемо тримати на контролі такі справи і доводити їх до логічного завершення.

Таке явище - ракова пухлина в будь-якій футбольній країні. Необхідно це викорінити на ранній стадії, щоб футбол мав можливість розвиватися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme