Оприлюднено повний список фігурантів у справі про корупцію у ФІФА

Став відомий повний список приватних осіб і компаній, які проходять у справі про корупцію в світовому футболі

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Міністерство юстиції США.

У списку осіб, кому пред'явлено офіційне звинувачення, два діючі віце-президенти ФІФА - Джеффрі Уебб і Еухеніо Фігередо. Крім того, це член виконкому ФІФА Едуардо Лі, офіцер з розвитку ФІФА Хуліо Роша, член оргкомітету футбольних турнірів на Олімпійських іграх ФІФА Хосе Марія Марін.

Ще двоє займають офіційні пости в конфедераціях: Костас Таккас - помічник президента КОНКАКАФ; Рафаел Есківель - член виконкому КОМНЕБОЛ. Також звинувачення пред'явлені колишньому віце-президенту ФІФА Джек Уорнер і колишньому члену виконкому Ніколасу Леос.

Ще четверо - Алехандро Бурсак, Аарон Давидсон, Хуго і Маріано Хинкис - займаються питаннями спортивного маркетингу. Звинувачення пред'явлене і Хосе Маргуліса, який був посередником у незаконних оборудках між футбольними чиновниками і маркетологами.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Цюриху за звинуваченням у корупції було заарештовано декілька високопоставлених чиновників ФІФА.

А трохи згодом стали відомі імена 9 затриманих.

У Швейцарії порушено справу, фігурантами якої є група осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-організаторів чемпіонатів світу 2018-го та 2022-го років. У справі допитають десятьох чиновників ФІФА. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme