Ольгу Харлан свавільно дискваліфікували із чемпіонату світу з фехтування: кого перемогла українка і кому відмовилася тиснути руку

Славетна чемпіонка може з’явитися на змаганнях, але індивідуальну дискваліфікацію не скасують.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ольгу Харлан свавільно дискваліфікували…

Кращу українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували за відмову потиснути руку росіянці Анні Смірновій після завершення двобою спортсменок на чемпіонаті світу з фехтування, який триває у Мілані (Італія).

Про це з посиланням на Суспільне Спорт повідомляє Depo.ua.

Таким є рішення організаційного комітету чемпіонату світу, фактично підтримане Міжнародною федерацією фехтування (FIE).

Нагадаємо, Харлан є чемпіонкою Олімпіади 2008 року, срібною призеркою Олімпійських ігор 2016 року в командній першості, володаркою "бронзи" Олімпіад 2012 і 2016 років в індивідуальній першості, шестиразовою чемпіонкою світу.

У першому ж матчі на чемпіонаті світу Харлан перемогла Смірнову з рахунком 15:7.

Після бою фехтувальниці мали "привітати" одна одну відповідно до регламенту змагань. Однако Харлан після сутички висунула вперед зброю, запропонувавши замість рукостискання доторк шаблями. Та Смірнова демонстративно прагнула рукостискання і від пропозиції відмовилася. У відповідь Харлан покинула доріжку.

Смірнова ж залишилася, протестуючи проти дій українки і вимагаючи її дискваліфікації через "прояв неповаги". Набридлива представниця держави-агресорки якийсь час сиділа на стільці, очікуючи рішення організаторів чемпіонату світу.

"Велике сидіння російської фехтувальниці".  Фото: Суспільне Спорт.

І таке рішення організаторів турніру з годинним запізненням з’явилося: дискваліфікація українки.

Та сама набридлива агресорка Смірнова, яка спровокувала дискваліфікацію Ольги Харлан. Фото із соціальних мереж.

Після події президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев наголосив, що суддя бою не показав українці "чорну картку", тобто усунення її від змагань є рішенням, ухваленим постфактум і свавільно.

Вердикт щодо Харлан з'явилося вже після того, як вона отримала наступну суперницю. Відтак поєдинок українки проти болгарки Йоани Ілієвої не відбудеться: до наступного раунду автоматично пройшла представниця Болгарії.

Михайло Ілляшев у ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив, що українська федерація подала апеляцію на рішення FIE і розраховує, що у разі успішного вердикту Харлан повернеться до змагань.

Але вже не в індивідуальному, а в командному турнірі з шаблі, який почнеться 29 липня. Наразі ж через дискваліфікацію українській фехтувальниці заборонено змагатися упродовж наступних 60 днів у турнірах під егідою FIE.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme