Олександр Усик завершив підготовку до головного бою 2024 року з Тайсоном Ф’юрі - за дев'ять днів дізнаємося ім'я переможця

Зірки сучасного боксу зустрінуться 18 травня: тріумфатор буде абсолютним чемпіоном світу лише два тижні – відомо чому

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Олександр Усик завершив підготовку до го…
Фото: Інстаграм Олександра Усика.

Чемпіон з боксу у надважкій вазі у конференціях WBA, WBO, IBO й IBF Олександр Усик (21-0, 14 КО) завершив роботу в тренувальному таборі та готовий до бою з володарем поясу WBC британцем Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО). Про це повідомив сам українець на своїй сторінці в Інстаграм, передає Depo.ua.

У соцмережу Усик виклав фото, підписавши його: "Важку роботу зроблено".

Фото: instagram.com/usykaa

Нагадаємо, головна подія 2024 року у світі боксу після кількох перенесень була запланована на 17 лютого, але Тайсон раптово травмувався у тренувальному таборі. Актуальна на сьогодні дата поєдинку – 18 травня. Бій відбудеться у місті Ер-Ріяд, столиці Саудівської Аравії.

"Циганський король" Ф'юрі з командою вже прибули до Саудівської Аравії: спортсмен оприлюднив відповідне фото в Інстаграм.

Фото: instagram.com/tysonfury

Переможець поєдинку отримає титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. Абсолют серед суперважковаговиків у боксі з’явиться вперше після 1999 року, коли цим статусом володів Леннокс Льюїс.

Однак 8 травня стало відомо, що титулом абсолютного чемпіона переможець двобою насолоджуватиметься лише два тижні, до 1 червня – дати поєдинку Хргович – Дюбуа, в якому визначиться чемпіон світу у надважкій вазі за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF).

У цій організації вважають, що Олександр Усик через бій з Тайсоном прострочить обов'язковий захист свого титулу IBF проти хорвата Філіпа Хрговича.

З цієї причини під час запланованого на 12-13 жовтня цього року матчу-реваншу Усика і Тайсона розігруватимуться три світові пояси, а не звання абсолютного чемпіона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme