Офшорна гавань Суркісів "зафрахтувала" українського форварда Артема Бєсєдіна

У 26-річного форварда з київського "Динамо"  з'явився шанс продовжити свою кар'єру на Кіпрі

Журналіст відділу новин
Офшорна гавань Суркісів "зафрахтувала" у…

Бєсєдіну знайшли клуб в кіпрській офшорній гавані Суркісів, передає Depo.ua з посиланням на Komandaonline.

Схоже на те, що зовсім скоро форвард київського "Динамо" Артем Бєсєдін, який фігурував в офшорному скандалі, оприлюдненому рік тому британським виданням WORLD SOCCER, зможе продовжити свою кар'єру на Кіпрі.

Предметний інтерес до 26-річного форварда, який не забив жодного голу в офіційних матчах за київське "Динамо" в 2022 році за повідомленням кіпрського видання THEMASPORTS проявляє клуб АЕЛ.

Цікаво, що його президентом є Андреас Софоклеус (на колажі - праворуч), який є багато років підзвітним братам Суркісам юристом-номіналом офшорної компанії NEWPORT MANAGEMENT LTD ("Ньюпорт Менеджмент Лтд"). 
До речі, клуб АЕЛ (зараз посідає 8-е місце в чемпіонаті Кіпру) базується в місті Лімассол, де також зараєстована офшорна компанія Dynamo Kiev (Cyprus), якою також опікується пан Софоклеус, а реально контролюють брати Суркіси. 
Офшорне утворення "Ньюпорт Менеджмент Лтд" було організоване ще на початку 90-х років минулого століття Віктором Медведчуком та Григорієм Суркісом і протягом більш як два десятиліття пропускало через себе всі офшорні потоки київського "Динамо". Про це в деталях було розкрито німецькими журналістами-розслідувачами DER SPIEGEL Рафаелем Бушманом і Міхаелем Вулцінгером в книзі FOOTBALL LEAKS 2.

27 липня 1993 року, Григорій Суркіc, відсторонив тоді легітимного очільника ФК "Динамо" Київ Віктора Безверхого і вступив на посаду президента столичного клубу. Після цього в той же день новостворене акціонерне товариство ФК "Динамо" Київ уклало із "Ньюпорт Менеджмент Лтд" так звану генеральну угоду, текст якої підготував тодішній динамівський юрист Віктор Медведчук. 

28 липня 2010 року вона була пролонгована ще на 20 років. За цією угодою АО ФК "Динамо Київ" передало "Ньюпорт Менеджмент Лтд" усі комерційні сфери своєї діяльності: телевізійні та маркетингові права, зокрема, і що найголовніше права на купівлю-продаж гравців. Своєю чергою, у контракті йшлося, що "Ньюпорт Менеджмент Лтд" має "фінансові ресурси, необхідні для того, щоб зробити команду конкурентоспроможною і досягти високих спортивних результатів". 
 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme