По одинадцять стрибунів у воду і синхроністок представлять Україну на чемпіонаті світу з водних видів спорту

Крім медалей, на чемпіонаті будуть розіграні ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі-2024

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
По одинадцять стрибунів у воду і синхрон…
Фото: uadiving.org.

Збірна України зі стрибків у воду оголосила склад на чемпіонат світу з водних видів спорту, який із 2 до 10 лютого триватиме в Досі (Катар), передає Depo.ua за повідомленням Федерації України зі стрибків у воду.

Окрім медалей, у столиці Катару будуть розіграні також ліцензії на участь у паризькій Олімпіаді-2024. Як раніше повідомляв Depo.ua, у доробку українських стрибунів вже є дві перепустки на Олімпійські ігри в індивідуальних і синхронних стрибках з вишки серед чоловіків.

До заявки збірної України на чемпіонат світу увійшли 11 спортсменів. Для двох з них – 14-річної чемпіонки Європи серед юніорів Каріни Глижіної і 16-річного чемпіона світу та Європи серед юніорів Кирила Азарова – старт на світовому чемпіонаті стане дебютним у кар’єрі.

Четверо спортсменів з нинішнього складу піднімалися на світовий п’єдестал пошани. Двічі срібним призером ставав Олексій Середа, по одному "сріблу" – у Софії Лискун, Кірілла Болюха, одна "бронза" – у Олега Колодія відповідно.

Загалом збірна України зі стрибків у воду за свою історію зуміла вибороти 13 медалей: 2 золоті, 6 срібних і 5 бронзових.

Склад команди: Кирило Азаров, Ксенія Байло, Кірілл Болюх, Каріна Глижіна, Вікторія Кесарь, Олег Колодій, Данило Коновалов, Софія Лискун, Євген Науменко, Анна Письменська і Олексій Середа.

Оголошений і склад збірної України із синхронного плавання на чемпіонат світу у Досі. До команди увійшли 11 спортсменок: Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Амелія Волинська, Вероніка Гришко, Олександра Горецька, Аліса Кулик, Дар’я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Марта Фєдіна і Анастасія Шмоніна.

У Катарі розіграють останні ліцензії на Олімпійські ігри у цьому виді спорту. У Парижі-2024 в синхронному плаванні будуть представлені лише 10 команд і 18 дуетів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme