Один з затриманих у Швейцарії чиновників ФІФА погодився на екстрадицію у США

Один з семи високопоставлених чиновників ФІФА, затриманих в травні в Швейцарії в рамках розслідування справи про корупцію, дав згоду на екстрадицію в США

Швейцарська прокуратура офіційно підтвердила, що один із затриманих, який раніше заперечував проти рішення про екстрадицію і мав намір його оскаржити, тепер змінив свою позицію. Ім'я чиновника відомство не називає, передає depo.ua з посиланням на ВВС.

При цьому агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела стверджує, що йдеться про колишнього віце-президента ФІФА Джеффрі Вебба, який очолював Конфедерацію футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ). Офіційно ця інформація не підтверджена.

Нагадаємо, найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся в травні, коли в Цюріху за підозрою в корупції були затримані високопоставлені чиновники організації. Американська прокуратура висунула проти 14 функціонерів, у тому числі семи затриманих в Цюріху, звинувачення в здирництві, хабарях і відмиванні грошей.

Міністерство юстиції США вважає, що за останні 24 роки обвинувачені отримали хабарів і відкатів на загальну суму більше 150 млн доларів. На тлі скандалу президент ФІФА Зепп Блаттер був змушений оголосити про достроковий відхід у відставку і позачерговв виборах, які відбудуться не раніше грудня.

Більше новин спорту читайте у рубриці Спорт.depo.ua


 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme