Нікому то не треба, або чому в "Дніпра" великі проблеми (СТАТИСТИКА)

Розгром "Дніпра" французьким "Сент-Етьєном" (3:0) став віддзеркаленням внутрішніх проблем українського клубу

Нікому то не треба, або чому в "Дніпра"…

Це ще не руїна, але справи у минулорічного фіналіста Ліги Європи дійсно кепські. Не тільки в ігровому плані.

"Дніпро" вдруге програв матч Ліги Європи ключовому супернику - французькому "Сент-Етьєну". Програв майже без боротьби - 0:3. Після домашніх 0:1 очікували хоча б нічиєї. 

Показники "Дніпра"

Команда, яка має найгірший показник точних передач серед усіх клубів Ліги Європи (75%) не може розраховувати на щось хороше. "Дніпро" стоврив за матч єдиний гольовий момент. Селезньов забив з порушенням правил. Лише 2 удари у ствір воріт за всю гру - це погано. 

Креативу у середині поля взагалі не було. У Ротаня, головного розбудовника атак, жодного загострюючого пасу, лише жовта картка. Опорники Едмар і Чеберячку відборами не радували. В Едмара три фоли і жовта картка з трьома відборами. У Чеберячка 1 відбір. 

У захисті Папа Гуйє взагалі грав за "Сент-Етьєн", бо брак у передачах склав 48% - це жах. Флангові захисники Федецький і Матос взагалі не відбирали м'ячі, а лише фолили (3 і 3 фоли відповідно) і жовті в обох.

Французи робили все, що хотіли. І "Дніпро" не пропустив більше лише через те, що це був "Сент-Етьєн", а не той самий "Лаціо" - інший суперник українців по групі. 

Лівий вінгер Матеус не створив жодної загрози, його брак склав 46%. У правого вінгера Томечака виходило краще - 2 загострюючі паси, але також без особливих успіхів в атаці. 

Безус, Бруно Гама та Лучкевич грали із 40 - 45% браку кожен. З цих гравців лише Безус завдав удару у ствір воріт. Лучкевич "стріляв", але мимо.  

Селезньов забив гол, порушивши правила - єдина радість і гордість. 

Голи "Сент-Етьєна"

1:0 - На 37 хвилині матчу ми бачимо класичний приклад відсутності вміння відбирати м'яч. На правому фланзі атаки Моне-Паке дали прийняти м'яч після діагональної передачі. Ми бачимо, як Лео Матос включається у боротьбу з французьким гравцем, а в цей час його зону біжить закривати Едмар. Моне-Паке знаходить вільного Беріча. Опорник Чеберячко чомусь дає тому прийняти м'яч. Беріч, на спині у якого висить Папа Гуйє, в дотик повертає його на Моне-Паке. Не встигає Матос, Чеберячко виключений з гри так само, як і Папа Гуйє - гол.

2:0 - Це був звичайний і досить простий простріл у штрафну з правого флангу атаки від Ру. Захисник "Дніпра" Дуглас дивним чином не грав "по м'ячу", давши Берічу вибігти з-за спини і вразити ворота Бойка. 

3:0 - Тут коментувати важко, бо ми побачимо серію незрозумілих рикошетів, які дали можливість Амумі встановити остаточний рахунок в матчі.

Чому в "Дніпрі" все погано

По-перше, футболістам кілька місяців не платять зарплату. Коли клуб не виконує своїх зобов'язань, вимагати чогось від гравців не можна.

По-друге, відчуваються результати розпродажу лідерів (Калінича, Коноплянки, Канкави). 

По-третє, у "Дніпра" дуже слабкі фланги (Томечак і Матеус). Через це флангові оборонці (Федецький-Матос) вимушені підключатися до атак, але вони не встигають закривати власні зони після втрати м'яча в атаці. А його "Дніпро" втрачає часто, враховуючи великий відсоток браку в окремих виконавців.

По-четверте, центр оборони "Дніпра" (Дуглас-Папа Гуйє) не витримує жодної критики.

По-п'яте, в "Дніпрі" досі немає якісної лави запасних.

Які шанси на вихід у плей-офф Ліги Європи

Якщо коротко - малі. Потрібно перемагати "Лаціо" в гостях і вдома обігрувати "Русенборг". Після того, що ми побачили у матчах з "Сент-Етьєном", у перемогу над "Лаціо" не дуже віриться.

Положення команд в групі G: Лаціо - 10, Сент-Етьєн - 7, Дніпро - 4, Русенборг - 1. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme