Найвпливовіша людина азіатського спорту гарантує підтримку Блаттеру у ФІФА

Шейх Ахмад Аль-Фахад Аль-Сабах підтвердив, що Азія з Блаттером і не підтримає принца Йорданії Алі на виборах президента ФІФА

Як повідомляє depo.ua, переламний момент відбувся у Цюриху, де сьогодні на Конгресі ФІФА оберуть президента організації.

Мішель Платіні зустрічався з шейхом Ахмадом, який був обраний у Виконком ФІФА від азіатської конфедератції та є найвпливовішою людиною у світі спорту Азії, що вмовити його підтримати принца Алі. 

Але шейх у коментарі Reuters зазначив, що підтримає саме Блаттера.

"Принц Алі - хороша людина, я працюю з ним, він мені як брат. Але я думаю, що він поквапився. Для початку йому потрібно було завоювати довіру Азії, перш ніж завойовувати довіру міжнародного співтовариства", - сказав Ахмад.

Це був ключовий момент. Якби Платіні вдалося домовитися з Ахмадом, то велика частина голосів Азії (всього 46) була б у Алі.

Процедура голосування за президента ФІФА:

У кожної асоціації - члена ФІФА в розпорядженні по одному голосу. 53 голоси має Європа, 54 - Африка, 46 - Азія, 35 - Північна і Центральна Америка, 10 - Південна Америка і 11 голосів у Океанії. Щоб перемогти в першому турі, кандидату треба набрати дві третини голосів. У другому турі для перемоги достатньо простої більшості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme