Навіщо Шевченка пхають у збірну України

Андрія Шевченка бачать у якості гарного піару роботи нової футбольної влади, але не можна допустити, щоб він очолив збірну України

Навіщо Шевченка пхають у збірну України…

Перед матчем проти Словаччини інтернет простір сколихнула кулуарна новина про можливе призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України після відбору ЧЄ-2016. 

Варто сказати, що ця ідея далеко не нова. Колишній президент ФФУ Анатолій Коньков після відставки Блохіна у 2012 році теж хотів попіаритися і пропонував Шевченку очолити збірну. Справа в тому, що у Андрія тоді не було тренерської ліцензії. На сьогоднішній день Шевченко вже має PRO-диплом УЄФА, який дозволяє йому очолити збірну. 

Про ті часи досі нагадує псевдотвіттер Євгена Коноплянки. 

Навіщо Шевченка пхають у збірну України - фото 1

Після приходу до влади Андрія Павелка та людей Григорія Суркіса у ФФУ почалися зміни. Відомі екс-футболісти отримали місця в комітетах Федерації. До Виконавчого комітету ФФУ увійшов екс-динамівець Олег Лужний, який нині працює у Федерації футболу Волині. Андрій Шевченко увійшов до Комітету національних збірних ФФУ. При цьому Шевченко не просто отримав членський квиток, а став одним з трьох заступників голови комітету Андрія Павелка. Також "заступниками" виступають Семен Альтман і тренер національної збірної країни Михайло Фоменко.

До Комітету національних збірних увійшов ще один відомий екс-футболіст - Андрій Русол, який нині працює виконавчим директором дніпропетровського "Дніпра".

Але найбільш цікавим стало залучення в структуру ФФУ діючого футболіста - Анатолія Тимощука, який тепер допомагатиме Раді стратегічного розвитку професійного футболу.

Судити про те, чи зроблять щось корисне для футболу у якості чиновників досі граючий у футбол за "Кайрат" та збірну Тимощук, а також проживаючий за кордоном Шевченко можна буде лише з часом. Але вже зараз такі призначення просто нагадують піар.

Якщо почнуться офіційні розмови про Шевченка в якості тренера збірної, то замість піару влада ФФУ отримає лише критику, яка вже лунає у середовищі фанів. Люди не розуміють, як Шевченко без досвіду тренерської роботи може очолити збірну. Навіть, якщо він - легенда українського футболу. Взагалі варто згадати хоча б приклад Марадони, який провалив з Аргентиною ЧС-2010 і окрім "понтів" на камеру нічим не запам'ятався. 

Чому Шевченка пхають у збірну

З тієї самої причини, з якої він на виборах 2012 йшов у парламент з Королевською. Андрій - це піар.

Потрібно заспокоїти фанів. Президент ФФУ Андрій Павелко точно розуміє, що головного тренера збірної з Шевченка поки що не вийде. Хіба що асистентом стане. І це добре для всіх нас. Не варто забувати і про те, що сам Шевченко може не погодитися очолити національну команду, навіть якщо йому таке і запропонували б. Але навіть формальна роль асистента головного тренера збірної вже змусить ЗМІ не тільки України, але і світу говорити про реформи в українському футболі, залучення легендарних кадрів. З точки зору іміджу такий крок є виправданим, а у ролі асистента Шевченко без тренерського досвіду точно не зашкодить команді. Але не варто забувати, що розкручений бренд і улюбленець мільйонів дуже легко може перетворитися в "опудало", яке потягне за собою до низу людей, котрі будували свій імідж на його імені. Приклад Блохіна зовсім свіжий. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme