Навіщо Коломойському знадобився фігурант "договірняка"

Євген Красніков, якого у 2013 році відсторонили від футбольної діяльності, швидше за все, працюватиме на Коломойського

Навіщо Коломойському знадобився фігурант…

"Найкращий футбольний менеджер України", як дуже часто називають у футбольних колах Євгена Краснікова, працюватиме на "Дніпро". Про це пишуть всі передові спортивні ЗМІ, в тому числі і fcdnipro.com. Щоправда сам Красніков тактично не підтвердив інформацію. Мовляв, працювати хочу, але не впевнений, що буду. Мабуть, ще не домовились, але це питання часу.

Найкращий менеджер? Можливо, от тільки у 2013 році спортивний арбітражний суд у Лозані відсторонив Євгена Краснікова від футбольної діяльності на 5 років. 

У ті славетні часи він працював спортдиректором у "Металісті" Маркевича. Саме завдяки Краснікову у Харків їхали футбольні зірки з латинської Америки, такі як Соса, Азеведо та безліч інших.

 В 2008 році "Металіст" та "Карпати" розкатали "договірняк", за який через 5 років харків'ян виключили з Ліги чемпіонів. 

КДК ФФУ нещодавно зняв дискваліфікацію з Краснікова, про що радісно відрапортував відомий журналіст Артем Франков.

"До роботи повертається Євген Красніков, знаменитий спортивний директор, всім відомий по роботі в "Металісті" (хоча насправді не можна забувати і харківський "Арсенал", де не було ресурсу, але були гравці), просто кажучи - найкращий спортивний менеджер країни. КДК ФФУ зняв з нього дискваліфікацію, і слава Богу", - писав тоді Франков.

Можна довго сперечатися щодо договірного матчу та ролі у ньому Краснікова. На нашу думку CAS свого часу не міг безпідставно винести таке рішення. 

Але вміння Краснікова знаходити сильних виконавців зробило Маркевича тим, ким він є сьогодні. Бо без гравців Мирон Богданович, при всій до нього повазі, був би на "задворках всєленной тренерського цеху". 

Найголовніша подія - на роботу Краснікова бере олігарх Ігор Коломойський.

Власнику "Дніпра" набридле постійне скиглення Маркевича про "гумових іграшок" замість футболістів, і він запросив Краснікова, щоб той займався у клубі селекцією. 

Цілком можливо, що вже взимку в "Дніпро" поїдуть цікаві латиноамериканські хлопці. 

Красніков у "Дніпрі" - це буде головний меседж всім панікерам та критикам, які вважали, що Коломойський кине клуб, продавши його Пінчуку. 

Також цим він надовго змусить мовчати Маркевича про відставку з "Дніпра". Бо вся критика Мирона Богдановча тепер адресуватиметься Краснікову, а не Коломойському. А "мочити" його тренер банально не стане. 

А Маркевич скоро не матиме приводу скиглити і допрацює свій контракт до 2017 року. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme