На Росії звинуватили США у психозі через допінгові перевірки російських спортсменів

Міністр спорту Росії Віталій Мутко вже злякався

Як повідомляє depo.ua з посиланням на ТАСС, на Росії дуже грізно відреагували на заклики НОК США перевіряти всіх російських спортсменів на допінг.

Як повідомило в середу AP, на адресу президента МОК Томаса Баха і глави ВАДА Крейга Ріді від імені членів олімпійської збірної США було направлено лист, підписаний президентом консультаційної ради Національного олімпійського комітету США Сарою Конрад.

У ньому міститься заклик провести всебічне розслідування всього російського спорту, а не тільки легкої атлетики, і дати оцінку того, як на Росії ведуть боротьбу з допінгом.

"Зараз йде якийсь психоз, - вважає Мутко. ​​-  80% всіх російських спортсменів, що входять в національні команди, практично постійно виїжджають за кордон, входять в міжнародний пул тестування і контролюються закордонними антидопінговими службами Всі ці заяви я вважаю некоректними Не думаю, що авторами цієї заяви НОК є спортсмени. Цей документ - частина великої політики".

Незалежна комісія ВАДА 9 листопада 2015 року опублікувала підсумки розслідування діяльності Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), московської антидопінгової лабораторії, Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) і Мінспорту РФ. Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) 13 листопада переважною більшістю голосів прийняла рішення про тимчасове призупинення членства російської федерації в цій міжнародній організації. Після цього ІААФ повідомила про створення інспекційної комісії, яка оцінюватиме перебіг реформування ВФЛА. Перші результати її роботи будуть оприлюднені в ході засідання ради ІААФ, яке заплановане в Кардіффі на початок березня нинішнього року. Існує ймовірність, що збірна Росії з легкої атлетики не зможе взяти участь в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme