На Росії після скандалу помер екс-голова антидопінгового агентства

Колишній виконавчий директор Російського антидопінгового агентства Нікіта Камаєв, який пішов у відставку через скандал з російськими легкоатлетами, помер у віці 50 років

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на BBC.

Причиною смерті, ймовірно, став інфаркт, повідомив колишній генеральний директор агентства Раміл Хабрієв.

"Я дізнався, що він побігав на лижах, прийшов додому і відчув біль в області серця. Викликали швидку, але запустити серце їм вже не вдалося", - цитує пана Хабрієва агенція "ТАСС".

Камаєв обіймав посаду виконавчого директора з 2011 року. Разом з Хабрієвим він був серед керівників антидопінгового агентства, які пішли у відставку в грудні 2015 року на фоні звинувачень у масовому застосуванні допінгу відносно російських легкоатлетів.

Восени 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) виявила систематичні порушення в російській легкої атлетиці, після чого Росію на невизначений період відсторонили від змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). Це поставило під сумнів участь російських легкоатлетів в Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Доповідь ВАДА була заснована на результатах власного розслідування, розпочатого після виходу на німецькому телебаченні в грудні 2014 року фільму про масове вживання допінгу російськими легкоатлетами. Автори фільму звинуватили також

Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій в приховуванні зловживань з боку Росії.

Раніше в лютому помер голова виконавчої ради Російського антидопінгового агентства і колишній глава організації В'ячеслав Синьов.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme