Молодіжна збірна України з хокею програла свій головний матч року

Українці поступилися команді господарів турніру – словенців і не вийшла до вищого дивізіону чемпіонату світу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Молодіжна збірна України з хокею програл…
Фото: сайт Федерації хокею України.

Молодіжна збірна України з хокею (гравці віком до 20 років) завершила виступи на чемпіонаті світу U20, що відбувався у словенському місті Блед. В останньому і вирішальному матчі в групі В дивізіону I "синьо-жовті" зазнали першої на цьому турнірі поразки, програвши 3:5 Словенії, передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Цей результат позбавив команду на чолі з головним тренером Андрієм Срюбком путівки у вищий хокейний дивізіон чемпіонату світу (I-А) на наступний сезон.

До зустрічі зі словенцями Україна здобула чотири перемоги в чотирьох матчах: над Польщею і Естонією з однаковим рахунком 5:1, Італією (5:4, овертайм) і Хорватією (5:2).

Але й господарі майданчика словенці теж виграла усі свої чотири матчі, причому в основний час, тож до очної зустрічі з Україною підійшли на першому місці, випереджаючи "синьо-жовтих" на одне очко.

Тож саме у матчі Словенія-Україна визначався переможець дивізіону I-B. Та українці виграти цю гру не змогли, як не намагалися. Наші хлопці продемонструвати характер і відігралися за рахунку 0:2 завдяки трьом закинутим шайбам, однак через грубі індивідуальні помилки поступилися 3:5.

Зазначимо, хокейна збірна України U20 провела свій 11-й поспіль сезон у групі В дивізіону I світової першості.

Востаннє команда грала у групі I-A 2011 року.

Минулого сезону збірна України U20 також зупинилася за крок від підвищення в класі. У грудні 2022 року "синьо-жовті" у вирішальному матчі поступилися збірній Японії з рахунком 4:7 і пропустили її в еліту молодіжного світового хокею.

Цікаво, що японці цього сезону вже вибули з молодіжного дивізіону І-А і на наступному чемпіонаті світу U20 , який відбудеться наприкінці 2024 року, знов стануть суперниками нашої команди, разім зі збірними Італії, Естонії, Польщі та Південної Кореї.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme