Міністра спорту Росії звинувачують у підробці аналізів на допінг

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) звинуватило Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) і міністерство спорту Росії в підробці аналізів спортсменів

Доповідь ВАДА була опублікована на сайті організації в понеділок, 9 листопада, інформує  depo.ua з посиланням на Дождь.

Згідно з доповіддю ВАДА, 1417 зразків аналізів російських спортсменів були знищені за наказом керівника "Антидопінгового центру" Григорія Родченкова, щоб приховати підробку результатів антидопінгового аналізу. В агентстві стверджують, що результати аналізів знищили за наказом російської влади, у тому числі ФСБ і міністра спорту Віталія Мутко. Крім того, ВАДА підозрює, що російська влада використовує приховану лабораторію для підробки антидопінгових аналізів.

Голова комісії ВАДА Дік Паунд заявив, що допінгова програма підтримується російською владою. Він вважає, що російський міністр спорту Віталій Мутко був у курсі про це.

Нагадаємо, у доповіді говориться, що під час Олімпійських ігор в 2012 році в Лондоні російські легкоатлети брали участь у змаганнях, перебуваючи під допінгом. Тому агентство запропонувало довічно відсторонити п'ятьох російських спортсменів від змагань, у тому числі й олімпійську чемпіонку в бігу на 800 метрів Марію Савінову. Крім того, агентство зажадало позбавити РУСАДА й "Антидопінговий центр" акредитації та звільнити Родченкова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme