Мессі продовжить кар'єру у Саудівській Аравії

Дворічні виступи головної зірки сучасного футболу за ПСЖ добігають кінця.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Мессі продовжить кар'єру у Саудівській А…
Фото: AP.

Футболіст №1 чемпіонату світу 2022 року, семиразовий володар "Золотого м'яча" кращого гравця світу аргентинець Ліонель Мессі, 35 років, з високим ступенем імовірності продовжить кар'єру в чемпіонаті Саудівської Аравії.

Про це з посиланням на повідомлення неназваних джерел агенції "Франс Прес" пише "Суспільне Спорт", передає Depo.ua.

Джерело агенції не повідомило, до якого клубу приєднається аргентинець. Раніше ЗМІ писали про зацікавленість у послугах Мессі саудівського клубу "Аль-Хіляль", який начебто готовий платити зірці 400 млн доларів річно.

Зараз форвард виступає за паризький клуб ПСЖ. Термін його контракту з парижанами спливає влітку цього року. У ЗМІ йшлося, що в Парижі не планують скористатися опцією продовження угоди з аргентинцем на третій сезон.

Перебування Мессі у Парижі завершується напругою у взаєминах із його нинішнім клубом. Два дні тому зірку відсторонили від тренувань і матчів на два тижні через не погоджений з керівництвом французького клубу візит Ліонеля до Саудівської Аравії.

Можливо, ця ситуація частково спричинилася до провалу переговорів між Мессі і власниками ПСЖ про продовження контракту.

Між тим, на гравця претендувала іспанська "Барселона". У цій команді Мессі провів свій кращий час у клубному футболі, до переходу в ПСЖ у 2021 році вигравши з "Барсою" 10 титулів національного чемпіонату і чотири ради піднявши над головою кубок Ліги чемпіонів.

Але у боротьбі за зірку можуть перемогти нафтові гроші саудитів, які досягли успіхів у залученні зірок спорту, щоб відвернути увагу від дотримання прав людини у цій арабській країні.

У такому разі чемпіонат Саудівської Аравії з футболу зможе похвалитися двома кращими гравцями сучасного футболу. Нагадаємо, за саудівський клуб "Аль-Наср" грає Роналду, який перейшов сюди після грудневого світового чемпіонату 2022 року в Катарі.

Зазначимо, за свою кар'єру Мессі виграв 37 клубних трофеїв, сім нагород "Золотий м'яч" і шість "Золотих бутс" Європи. У його скарбничці – титули чемпіона світу, чемпіона Південної Америки, золота олімпійська медаль і безліч рекордів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme