Майбутнє "Дніпра" залежить від Філатова

Коломойський може продати "Дніпро" лише в найгіршій ситуації, яка теоретично може з ним трапитися

Майбутнє "Дніпра" залежить від Філатова…

У ЗМІ активно мусолиться тема продажу ФК "Дніпро". Новина про це з'явилася вперше на неофіційному сайті "Дніпра", який раніше був близьким до гендиректора клубу Стеценка.

Її відразу підхопили інші ЗМІ, але у програмі "ПроФутбол" відразу всі чутки про продаж спростували. Мовляв, Коломойський назвав їх "плітками". 

Щоправда в соцмережах люди не дуже вірять словам Коломойського. 

Занепокоєння вболівальників зрозуміти можна. Жахлива гра "Дніпра" у єврокубках, розпродаж лідерів, невпевнені матчі у чемпіонаті, заборгованості із зарплати - нібито все свідчить про те, що клуб Коломойському не потрібен. До того ж підливає масла у вогонь остання "справа Корбана".

За інформацією джерел, "Дніпро" у Коломойського може придбати інший олігарх, уродженець Дніпропетровська, Віктор Пінчук. 

У цій інформації бентежить лише те, що олігархи нещодавно судилися у Лондоні в справі про невиплачені дивіденди так званого феросплавного холдингу - Пінчук вимагав у Коломойського свою частину. Феросплавний холдинг включає Нікопольський, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи, а також Марганецький і Орджонікідзевський ГЗК на Дніпропетровщині.

За даними ЗМІ нещодавно олігархи заключили "мирову". За рішенням суду Коломойський має виплатити Пінчуку частину грошей із спільного феросплавного бізнесу.

Що буде з "Дніпром"

Річний бюджет "Дніпра" наразі становить трохи більше $20 млн. На клубі висять певні борги, але загалом для Коломойського $20 млн - це не гроші. "Дніпро" ж - це чудовий іміджевий проект. Клуб повністю асоціюється з Коломойським, вбирає у себе весь негатив, який виливають на олігарха, а також додає йому балів після вдалих виступів. 

Попереду другий тур місцевих виборів, де за крісло мера Дніпропетровська боротимуться представник партії Коломойського "УКРОП" Борис Філатов та екс-регіонал та член "Опоблоку" Олександр Вілкул. Після першого туру за даними ЦВК Вілкул отримав 37,94% голосів, а у Філатова - 35,78%. Якщо Філатов стане мером, то жодних причин продавати клуб у Коломойського не буде. Навіть якщо Філатов вибори програє, то "УКРОП" всеодно буде достатньо представлений у міськраді та облраді.

Єдине, що може змусити Коломойського таки продати команду, - потужний удар по його бізнесу, а саме - "Приватбанку".

Про проблеми найбільшого банку країни детально було написано у тексті "Як Гонтарева вчинить з "Приватбанком".

Якщо Коломойський втратить цей банк, то йому дійсно буде не до футболу.

Але наразі всі розмови про продаж "Дніпра" - це плітки, які не матеріалізуються у щось, як мінімум, до літа 2016-го.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme