Чому у Львові бойкотують Ахметова

Що думають про "Шахтар" фанати, письменники та звичайні львів'яни? Хто підтримує клуб, а хто не любить? Перед матчем з "Шальке" ми поговорили з відомими містянами, які розповіли про своє ставлення до "гірників"

Мирослав Новосад
Шеф-редактор спортивної редакції Depo.Сектор
Чому у Львові бойкотують Ахметова…

Два автобуси вщент заповнені їхатимуть з Тернополя, ще два - з Івано-Франківська, по одному з Луцька, Ужгорода, Вінниці, Чернівців і ще, і ще, іще... "Шахтар" знову привіз "єврокубкову весну" до Львова. Сьогодні відбудеться матч плей-офф Ліги Європи проти "Шальке". Тільки от самих львів'ян сьогодні ввечері на "Арені Львів" навряд чи буде багато. Станом на вчора, в продажі залишалося 8 тисяч квитків. Для майже 35-тисячного стадіону це доволі багато. Інтернет сайти безкоштовних рекламних оголошень кишать рекламами спекулянтів. Ті вже готові віддавати квитки за собівартістю.Львів'яни про

Хлопці Ахметова, Палкіна та Луческу так і не стали своїми в, так званій, столиці Галичини. З осені 2014 року, коли власне й прозвучав вперше гостро посил "Шахтар" геть зі Львова", змінилось мало що. Львів'яни про

"Ще на початках ми просто підтримували на трибунах проукраїнських фанатів "Шахтаря", - каже Тарас Павлів, один з лідерів фан-угрупування львівських "Карпат", і додає: "Це не українська команда! Це комерційний проект людей, які не поважають українське. Зрештою, хай грають, хай вболівають. Не буде прапорів ДНР, не буде конфліктів". 

І хоч у вболівальників "Карпат" і немає гласної заборони відвідувати "непроханого сусіда" та все ж час від часу лідери карпатівського руху підкидають гірку пігулку. Так під час важливого для донеччан раунду плей-офф Ліги чемпіонів, львів'яни влаштували акцію "Не купуй квиток - віддай гроші в АТО".Львів'яни про

І що хоча б чесно, так це те, що ця "нелюбов" взаємна. "Спіч" Ярослав Ракицького після невдалого кубкового матчу з "Дніпром" став хрестоматійним.

Неприємні для вуха львів'янина фрази чув і Ілько Лемко львівський письменник, дослідник історії міста, а заодно і людина, яка бачила на власні очі найбільше досягнення "Карпат" - виграш кубка СРСР-69. Він вийняток з львівських правил, він був би готовий піти завтра підтримати "Шахтар", якби не сімейні плани. 

"Їх треба підтримати. І я б сказав, бути навіженішими, скаженішими , аніж завше. Вони з нами, вони на нашому боці кордону з Мордором. Вони підтримали наш вибір і треба тепер підтримати їх", - твердо переконаний Ілько Лемко. Такий він вийняток з правил.

Наостанок ми вивели три причини чому львів'яни не підуть на матч "Шахтар" - "Шальке". Все після розмов в міській маршрутці "3а", коли напередодні їхали на "Арену Львів" на вечірнє відкрите тренування "Шахтаря".

1) Вже з шостої вечора і на усю ніч у Львові прогнозують дощ. Львів'яни краще оберуть комфортний перегляд перед телевізором, аніж вболівання на холоді за "чужу" команду.

2) У Львові досі витає страх перед епідемією грипу. Лікарі радять містянам уникати масових скупчень аби не наражати себе на небезпеку.

3) 18 лютого - річниця перших масових жертв на Євромайдані. Львів'яни аж надто чуттєво ставляться до героїв Небесної сотні аби йти на стадіон і радіти ймовірній перемозі команди Ахметова.

Але в цей же час у Львів їдуть два автобуси зі Стрия, один з Червонограда, Нововолинська, Дрогобича...За "Шахтар" вболіватимуть. Щопрадва, не львів'яни...

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme