Кращий біатлоніст України пішов зі спорту, щоб допомагати армії

Біатлоніст Андрій Дериземля не їде на чемпіонат Європи, який розпочнеться 28 січня, і закінчує кар'єру

Кращий біатлоніст України пішов зі спорт…

Про це рішення 37-річного спортсмена повідомляє XSPORT.ua, передає depo.ua.

«Щоб показувати результат, потрібно готуватися, потрібно виступати. А у мене постійна робота в Чернігові, турбот дуже багато і залишати надовго не можна», - говорить дворазовий призер чемпіонатів світу, 11 разів піднімався на подіум етапів Кубка світу та який пройшов п'ять Олімпійських Ігор.

Робота, про яку йде мова - це Центр підтримки армії, який спортсмен створив у серпні в Чернігові.

«Ми допомагаємо солдатам з Чернігова та Чернігівської області - 13 батальйону, 41 батальйону, 1-й танковій бригаді та іншим хлопцям, які воюють на Сході України. Надаємо матеріальну допомогу і солдатам, і сім'ям загиблих, а ще юридичну, і зараз часто потрібна психологічна допомога. Це зараз моя основна робота. Ми громадська організація, є партнери, ми постійно шукаємо спонсорів. Є волонтери, багато небайдужих людей», - розповідає спортсмен.

Як каже біатлоніст, у нього є і бажання, і ідеї, які допоможуть покращити життя й в Чернігові, й в Україні. Тому він сподівається, що коли відбуватимуться місцеві вибори, він хоче взяти в них участь.

Нагадаємо, українські боксери - екс-чемпіонка світу Аліна Шатернікова та бронзовий призер Олімпіади в Лондоні, чемпіон світу і Європи Тарас Шелестюк - приєдналися до акції «нокаутую тероризм» на підтримку армії і добровольчих батальйонів в зоні АТО. Шелестюк надав фінансову допомогу українській армії і передав естафету своїм колегам: Олександру Усику, Олександру Гвоздику, Євгену Хитрову, Василю Ломаченко, Денису Берінчику та Павлу-Огнеславу Іщенку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme