Легка атлетика без балалайок: Європейська легкоатлетична асоціація і надалі не допустить росіян і білорусів до змагань

На відміну від Міжнародної федерації фехтування, European Athletics не скасовуватиме санкції щодо представників країн-агресорок до закінчення війни в Україні.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Легка атлетика без балалайок: Європейськ…

На офіційному сайті Європейської легкоатлетичної асоціації (European Athletics) оприлюднена заява, в якій означена позиція організації щодо допуску спортсменів із росії і білорусі до змагань під егідою асоціації. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт European Athletics.

Асоціація, ідеться у заяві, не планує скасовувати санкції проти росії і білорусі на тлі повномасштабної війни в Україні.

Таке рішення ухвалене на засіданні European Athletics в середу, 15 березня, у Лозанні (Швейцарія). Європейська асоціація з легкої атлетики підтвердила свою актуальну позицію щодо того, що спортсменам з росії і білорусі слід зберегти заборону на участь у європейських легкоатлетичних подіях і заходах до закінчення війни в Україні.

У заяві йдеться про те, що після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Всесвітня легкоатлетична рада 1 березня 2022 року запровадила санкції проти легкоатлетичних федерацій росії і білорусі.

Того ж вечора Європейська легкоатлетична асоціація одноголосно вирішила дотримуватися такої ж позиції і запровадити санкції проти федерацій росії і білорусі.

"Оскільки війна в Україні триває вже більше року, Європейська легкоатлетична асоціація хотіла показати, що ми не похитнулися в своїй позиції щодо заборони на участь російських і білоруських спортсменів, допоміжного персоналу та інших офіційних осіб не тільки у змаганнях, а й в усіх подіях і заходах", — сказав президент European Athletics Добромір Карамарінов.

Він додав, що асоціація і надалі підтримуватиме Федерацію легкої атлетики України, "щоб спортсмени з цієї країни могли розкрити свій потенціал, незважаючи на трагічну ситуацію в Україні".

Зауважимо, послідовна позиція Європейської легкоатлетичної асоціації розбігається із декларованими намірами Міжнародного олімпійського комітету поступово повертати росіян і білорусів на спортивні арени.

Так, цього місяця Міжнародна федерація фехтування (FIE) на своєму позачерговому конгресі більшістю голосів дозволила представникам держав-агресорок брати участь у турнірах під своєю егідою. Представники окупантів були усунені від змагань з фехтування у березні 2022 року.

Це рішення почне діяти від середини квітня. Таким чином, росіяни і білоруси зможуть узяти участь у чемпіонатах Європи і світу 2023 року, що може бути шляхом до кваліфікації агресорів на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.

Це рішення стало можливим завдяки великому впливові росіян на Міжнародну федерацію фехтування. Ще рік тому президентом FIE був близький до кремля російський мільярдер Алішер Усманов. Зараз він перебуває під міжнародними санкціями як один із російських олігархів, наближених до путіна.

До травня 2022 року Європейську конфедерацію фехтування очолював росіянин Станіслав Позняков.

Зауважимо, до 1 березня 2023 року головою федерації фехтування України був президент Національного олімпійського комітету України, міністр молоді й спорту Вадим Гутцайт. Представники нашої країни та їхні однодумці з інших країни не змогли заблокувати допуск росіян і білорусів до змагань з фехтування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme