Легендарному велогонщику Ленсу Армстронгу "світить" банкрутство

Знаменитий американський велогонщик Ленс Армстронг заявив, що може розоритися, якщо програє справу і буде змушений виплатити $100 млн за спільним позовом свого колишнього напарника по команді US Postal Флойда Лендіса та уряду США

Лендіс був позбавлений титулу переможця "Тур де Франс" 2006 року, після того як його допінг-тест дав позитивний результат на синтетичний тестостерон, передає depo.ua з посиланням на "Сегодня".

У 2010 році американець публічно зізнався у вживанні заборонених препаратів і в своєму зверненні до Американського антидопінгового агентства (USADA) і федерації велоспорту країни вказав на гонщиків, які вживали допінг, в числі яких був і його партнер по команді US Postal Армстронг.

У 2010 році Лендіс подав до суду позов, пізніше підтриманий урядом США, стверджуючи, що Армстронг і його команда менеджерів обманювали уряд США, коли отримували гроші від поштової служби США в якості спонсорської допомоги, і зажадав компенсації збитку в розмірі 100 мільйонів доларів, третину з яких повинен отримати сам Лендіс як перший подав позов.

"Якщо я програю цю справу, ми з вами більше не будемо сидіти за цим столом, - заявив Армстронг журналістам у своєму будинку в Аспені. - Ми більше не будемо сидіти в цьому будинку. Ми взагалі більше ні в якому будинку не будемо сидіти, тому що у мене немає 100 мільйонів. З цим позовом все не так погано, але мені не хотілося б наврочити".

"І взагалі, як ви собі це уявляєте? Уявіть, журі присяжних каже:" Заплати 100 мільйонів. Флойд Лендіс отримує 33 мільйони ". Це те рішення, яке влаштує їх? Думаю, всі розуміють, що в цьому немає ніякої логіки", - додав Армстронг.

Армстронг також визнав, що огидно поводився довгий час, і заявив, що хотів би вибачитися перед своїми вболівальниками у всьому світі. "Я хотів би вибачитися перед усіма, хто вірив у мене, хворів, підтримував, захищав і в підсумку опинився в дурнях. Я дійсно жалкую про це. Якби я міг підійти до кожного вболівальника в світі і вибачитися особисто, я б так і зробив ", - додав спортсмен.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme