Кримська псевдовлада створила власний футбольний союз

У Криму з'явився аналог Російського футбольного союзу - Кримський футбольний союз

Як повідомляє depo.ua, у Криму влітку має з'явитися власна футбольна першість, яку фінансуватиме УЄФА.

Глава інвестиційної компанії "Арена-Крим" Юрій Ветоха, який брав участь у розробці документа, заявив, що статут створюваної громадської організації Кримський футбольний союз (КФС) уже відправили на узгодження в Міністерство спорту Росії, пише "ТАСС".

"За основу ми брали статути Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) і Російського футбольного союзу (РФС). КФС буде громадською організацією. Президія організації складатиметься з чотирьох осіб - президент, генеральний секретар і два віце-президенти, по одному від Криму і Севастополя. Далі у вертикалі будуть різні комітети - ліцензування, контрольно-дисциплінарний і так далі. Ми пропонуємо концепцію, вона повинна пройти узгодження. Ми розраховуємо, що вже наступного тижня документ буде відправлений на реєстрацію", - каже Ветоха.

Керівництво спілки оберуть на всекримській конференції, яка має відбутися до кінця квітня.

Зазначимо, що після анексії півострова кримські "ТСК" (Сімферополь), "СКЧФ" (Севастополь) та "Перлина" (Ялта) прийняли до РФС, а також заявили у Другу лігу. 

В грудні 2014 УЄФА заборонив кримським клубам грати в чемпіонаті Росії з 1 січня 2015 року, а півострів перетворив на "спеціальну зону". Тепер футбольними питаннями в Криму займається УЄФА.

Детальніше про те, як Путін нищить кримський спорт, можна прочитати в нашому матеріалі.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme