Кращий український бадмінтоніст відсторонений від спорту через ставки і пропустить Олімпіаду в Парижі

Збірна України з бадмінтону матиме на Іграх найменше представництво за 20 років.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Кращий український бадмінтоніст відсторо…
Данило Боснюк. Фото: Фото:instagram.com/danilbosniuk/

23-річний Данило Боснюк, вихованець Лисичанської і Дніпровської шкіл бадмінтону, лідер збірної України з цього виду спорту, гравець національної команди з найвищим рейтингом, відсторонений від усіх змагань через порушення правил, пов'язаних зі ставками на матчі. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт і видання TV 2 Sport.

Ще у квітні Боснюк єдиний серед українських тенісистів входив до топ-100 світового рейтингу серед чоловіків (станом на квітень був там №73). Також він посідав 33-те місце в олімпійському рейтингу і претендував на участь на Олімпіаді. Щоб кваліфікуватися до Парижу, спортсмену було достатньо до 30 квітня втриматися у топ-35 олімпійського рейтингу. Однак за тиждень перед затвердженням списків учасників Ігор прізвище українця зникло з рейтингів. Відповідно він не здобув олімпійську ліцензію.

Сам Данило Боснюк пояснив Суспільному Спорт, що Міжнародна федерація бадмінтону відсторонила його від змагань через порушення правил, пов'язаних зі ставками на матчі. Ці ставки Данило робив 2022 року.

Термін відсторонення Боснюка склав півтора року: більше за мінімальний період в один рік, передбачений за відповідні порушення.

TV 2 Sport уточнює, що у лютому цього року Міжнародна федерація бадмінтону контактувала з Боснюком щодо підозр у порушенні ним Кодексу запобігання маніпуляціям на змаганнях. Спершу українець заперечив свою участь у ставках, однак згодом, коли організація провела розслідування і зв'язалася з ним знову, визнав, що ставив на матчі, не знаючи про існування заборони.

В повідомленні уточнено, що йдеться не про договірні матчі у вигляді ставок на власні ігри, а про те, що Боснюк взагалі ставив на матчі з бадмінтону, що суворо заборонено федерацією.

Відтак на літніх Олімпійських іграх у Парижі Україну в бадмінтоні представлятиме лише одна спортсменка — Поліна Бугрова. Збірна нашої країни з бадмінтону матиме на цій Олімпіаді найменше представництво за останні 20 років.

Також TV 2 Sport повідомляє, що Данило Боснюк живе у Німеччині, де й тренувався. Після дискваліфікації він не має права не лише грати на турнірах, але і тренуватися в Німеччині чи навіть бути присутнім у залі під час офіційної гри в бадмінтон. Якщо він порушить правила, його відсторонення можуть продовжити.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme