Коломойський vs Коноплянка: Поганий менеджер чи шляхетна людина

Ігор Коломойський дозволив Євгенію Коноплянці стати гравцем "Севільї" майже за місяць до завершення контракту з "Дніпром". Але зробив він це не просто так

Коломойський vs Коноплянка: Поганий мене…

Євген Коноплянка, який грав у "Дніпрі" з 2006 року, є вихованцем клубної академії, до якої потрапив у свій час з Кіровограду, став головним провалом менеджменту клубу. 

Справа в тому, що зарплата Коноплянки у "Дніпрі" становила близько $1,5 млн на рік. Вона, звичайно, не завжди була такою. До 2012 року Євген отримував менше $1 млн. А от виручити гроші від продажу гравця клуб так і не зміг. І Євген далеко не єдиний провал футбольних людей Коломойського. Хорват Стрінич, який перейшов до "Дніпра" у 2011 і обійшовся клубу у 4 млн євро, пішов у 2014 вільним агентом в "Наполі". А були ще підписання захисника Алсідеша, який банально не хотів грати і отримував зарплату, програні суди гравцю Боатенгу, який вимагав борги по зарплаті та став у підсумку вільним агентом, нещодавна втеча Ежидіу, якого купили за 3 млн, продаж Жуліано майже вдвічі дешевше (6 млн євро), ніж купували свого часу (10 млн євро)...

З огляду на минуле Коноплянка став черговим показником неправильної бізнес-моделі "Дніпра". І у цьому плані Коломойський явно поступається Ахметову, який заробляє на бразильцях вже далеко не перший рік, продаючи їх, як правило дорожче, ніж купував свого часу. 

Але в історії з Коноплянкою є і позитивний момент. Коломойський та родина футболіста змогли домовитися, і олігарх не став вставляти палиці в колеса гравцю, який хотів тренуватися з "Севільєю" вже у липні, а не у серпні. Контракт Коноплянки з "Дніпром" був розрахований до 31 липня. Тиждень після офіційної інформації про підписання Коноплянкою угоди з "Севільєю" його батько і агент Олег вирішував всі формальності з Коломойським. За нашою інформацією, зійшлися на невеличкій компенсації та зекономленій зарплаті за липень. Сума хоч і невеличка, до $1 млн, але теж приємно. І Коломойський у цьому плані виявився благороднішим за Ігоря Суркіса, який у 2013 році не відпустив Мілевського у "Ліворно" в серпні до закінчення трансферного вікна, бо у Мілі контракт спливав 2 вересня. Так Мілевський втратив шанс поїхати до Серії А, почавши кочувати по Туреччині та Хорватії. 

Але у футбольному плані менеджмент Коломойського виглядає жахливо. Клуб банально не вміє заробляти гроші, тому у будь-який момент він приречений припинити існування, якщо так вирішить одна людина. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme