Чому Бродський має вибачитися за розвал українського баскетболу

Провал України на Євробаскеті-2015 - не єдина проблема вітчизняного баскетболу, який очолює одіозний Михайло Бродський

Чому Бродський має вибачитися за розвал…

В українському баскетболі вперше за останні роки настала смута. Олександр Волков, якиий був головою Федерації баскетболу України пішов у відставку цієї весни, а на його місце прийшов Михайло Бродський. Для українського баскетболу, а саме збірної, відставка Волкова була сигналом, що грошей стане менше. Волкова в кулуарах пов'язували з Фірташем. Завдяки грошам останнього збірну України успішно тренував американець Фрателло під керівництвом якого наша команда пробилася на ЧС-2014. 

Після появи Бродського тренером головної команди став Мурзін. Низка лідерів збірної (Кравцов, Лень, Ліщук, Джеттер, Боломбой, Натяжко, Михайлюк, Яковлєв, Печеров, Гладир) не поїхали на Євробаскет-2015. В результаті наша команда програла на ЧЄ три матчі поспіль: литовцям, чехам та естонцям. 

Але провал збірної - не єдине "досягнення" менеджера Бродського. 

 Досягнення Бродського

Чемпіонат України з баскетболу станом на 8 вересня опинився під питанням. Незрозумілий формат проведення, якісь мутні речі із внесками. Раніше клуби платили їх АБКУ "Суперліга", а тепер Бродський розраховує на них, як поповнення бюджету Федерації...

Минулий сезон Суперліги більшість клубів грали на межі банкрутства. Клуби Коломойського ("Ферро", "Одеса", "Говерла", "Галичина", "Дніпро-Азот") не платили внески. Але сезон відбувся. 

Наразі Бродський вимагає від клубів платити внески, авже потім грати. Воно, звісно, логічно, але станом на сьогодні лише 5 клубів (11 у минулому сезоні) готові виступати в Суперлізі: "Будівельник", "Дніпро", "Хімік", "Миколаїв" та "Черкаські мавпи" Бродського. Для президента такий стан справ - ганьба. Бо навіщо потрібен президент, якщо він не здатен врятувати чемпіонат. Треба або спонсорів шукати, або міркувати над системою сплати внесків до завершення сезону. В Україні криза, яка не може не позначатися на фінансових можливостях власників клубів.

Також невідомо, скільки взагалі буде ліг. Бродський казав, що він об'єднає Вищу та першу лігу. Але наразі стосовно цього також жодної інформації. 

Невідомо, скільки в Україні станом на сьогодні взагалі професійних клубів. Невідомо, хто нестиме відповідальність за провал на Євробаскеті-2015 тренера Мурзіна, якого особисто поставив Бродський. 

Так само невідомо, чому у збірну на чемпіонат Європи не захотіли їхати головні зірки. Точніше, можна здогадатися, що вони банально не хотіли грати під керівництвом нового тренера і не могли домовитися з новим очільником ФБУ. 

Одіозний Бродський - відомий майстер гострого слівця. Він критикував Тимошенко у ЖЖ, був вічним опозиціонером до будь-якої влади, конфліктував, а потім мирився з Коломойським. Але наразі слова розходяться з ділом. 

Дуже актуальним є думка баскетбольного вболівальника з одного із найпрестижніших спортивних ресурсів України:

"Нет у нас ничего, дядя Миша, кроме ваших пустых слов и таких же Дяди Жени и Дяди Лени, уполномоченного представителя Киевской Лимонной Республики, панически ведущих себя на скамейке, с организацией, измеряющейся в отрицательных величинах. Спасибо вам за то, что все ваши слова, как всегда, ничем не подкрепляются. Это уже признанный трейдмарк. С водяным защитным знаком. Это вам не Юлю материть в ЖЖ, здесь работать надо и слушать людей, а не любить только себя в баскетболе и воздух сотрясать, кайфуя от собственной важности".

А ми будемо вірити в краще.

Більше новин спорту читайте на Depo.Спорт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme